Anlık Bildirim

Intel sonunda heyecanla beklenen 10 nm mimarili yongaların üretimine başladı. Hatırlayacağınız üzere Intel’in bir zamanlarki planına göre 2016 yılı itibariyle 10 nm sürecine geçiş yapmış olacaktık. Ne yazık ki üretim sürecindeki zorluklar nedeniyle bu planda bir aksama meydana gelmişti ve firma tick-tock stratejisinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. 14 nm ile gelen Sky Lake, Kaby Lake ve ardından da şu anki Coffee Lake platformu bu sorunun bir sonucu aslına bakılırsa.
Intel’in CEO’su Brian Krzanich bugün yaptığı konuşmada yeni üretim sürecinin müjdesini verdi. Krzanich yaptığı konuşmada Cannon Lake kod adını taşıyacak ve 10 nm bandının ilk ürünü olacak olan yongaların ilk örneklerinin bu yıl sonuna kadar gönderimine başlanacağını belirtti.

Masaüstüne 10 nm gelecek yılın ortalarında geliyor

Buna karşın yine de sistemlerimizde 10 nm devrinin başlaması için önümüzde uzun bir süreç var. Elde edilen bilgilere göre Cannon Lake kod adlı yongaların kullanıldığı mobil çözümlerin raflardaki yerini alması 2018’in ortasını bulacak. Evet, mobil çözümler zira yarı iletken üreticisi 10 nm litografisini ilk başta sadece dizüstü sistemlere sunacak.
10 nm+ diyebileceğimiz olgunlaşmış mimari ise daha sonra, en erken 2018 sonu gibi hem masaüstü hem de mobil segmentte Ice Lake kod adıyla karşımıza çıkacak. Diğer taraftan AMD cephesi ise 2019 yılı içerisinde Zen 2 mimarisiyle 7 nm sürecine adım atacağa benziyor. Son olarak Ice Lake platformunun yine önümüzdeki yılın sonlarında duyurulmasını beklediğimizi belirterek haberimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3530 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel cannonlake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim