Anlık Bildirim

Intel yetersizlik nedeniyle Ethernet kontrolcülerini iptal ediyor

Geniş bir döküm ağında üretilen Ethernet kontrolcüleri optimizasyon anlamında Intel’i zorluyordu. Bu nedenle pek çok kontrolcünün üretimine yakında son veriliyor. 

Intel Ethernet kontrolcüleri Tam Boyutta Gör

Intel bir yandan yeni yatırımlar ile üretim verimliliğini arttırmaya çalışırken diğer taraftan ürün gamını elden geçirerek üretim bantlarını rahatlatmaya çalışıyor. Ethernet ailesi da bundan nasibini alıyor. 

Intel Ethernet kartlarına elveda

Intel yaptığı açıklamada üretimi daha basitleştirmek ve tedariği geliştirmek adına sunucu tarafı ağırlıklı olmak üzere pek çok Ethernet kontrolcüsünü raflardan kaldırıyor. 1 yıllık bir süreç içerisinde kontrolcüler üretimden kalkacak. 

Intel yaklaşık 30 adet ürünü sona erdirecek. Bunlar arasında Intel GbE I211-AT ve 10GbE X550-AT gibi popüler ürünler de var. Modeline bağlı olarak Ocak-Nisan 2022 tarihleri arasında bu ürünler son kez satışta olacak. Nisan-Ekim 2022 tarihleri arasında da kademeli olarak üretimi durdurulacak. 

Ethernet kontrolcüleri sektöründe Intel en önemli oyunculardan ancak üretimi hem kendisi hem de üçüncü taraf dökümcü ortakları yapıyor. Bu bakımdan her birine sürücü ayarlamak, tedarik etmek ve optimize etmek zahmetli oluyor. Ürün gamını daraltarak Intel biraz daha üst seviye ürünlere ağırlık verecek.  
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim