Anlık Bildirim

Intel kârını arttırdı, gelirleri düşürdü

Intel yılın üçüncü çeyreğinde kârını arttırırken gelirlerde bir miktar düşüş yaşandı. Yeni döküm stratejisi önemli müşteriler getirirken tesis yatırımları da artıyor.

Intel durgunluğa giriyor Tam Boyutta Gör

Üretim sıkıntılarını yeni yeni halleden Intel artan talebin de etkisiyle müşterilerini arttırıyor. Bununla birlikte son çeyrek gelirleri düşüş içerisine girdi. Yeni yatırım planları da hisseleri olumsuz etkiliyor. 

Intel üçüncü çeyrek raporları

Yılın üçüncü çeyreğinde firma 19.2 milyar dolar gelir elde etti ve yüzde 5 yükseliş yaşadı. Önceki çeyreğe göre ise düşüş gözlemlendi. Bu dönemde Amazon gibi yeni müşteriler kazanan firma 6.8 milyar dolar net gelir ile yüzde 60 yükseliş yaşadı. 

En büyük gelir artışı Nesnelerin İnterneti ve Mobileye bölümlerinden geldi. Bilgisayar bölümü ise bu dönemde düşüş içerisindeydi. Firmanın kasaya koyduğu nakit birikimi ise 9.9 milyar dolar oldu. 

Pat Gelsinger ile dönüştürülen döküm tesisleri artık önemli müşterilere hazır. Amazon’un ardından Qualcomm da belirli yongalarını Intel ile ortak üretecek. Bununla birlikte yeni yonga tesislerine yatırımların bütçeye yük bindirecek olması hisseleri olumsuz etkiledi ve düşüşe neden oldu. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim