Anlık Bildirim

Intel’in Ice Lake için yayınladığı yeni sürücüsü %43’e varan enerji verimliliği sağlayacak

Mavi ekip son dönemde harici ekran kartıyla gündemde. Entegre grafik birimi tarafı için yayınlanan yeni sürücü umut vadediyor.

Intel’in Ice Lake için yayınladığı yeni sürücüsü %43’e varan enerji verimliliği sağlayacak Tam Boyutta Gör

Yarı iletken üreticisi Intel harici ekran kartı çalışmalarına yoğunlaşsa da bir taraftan da entegre grafik birimi çözümlerini unutmuyor. Yeni sürücü performans artışının yanı sıra enerji verimliliği kanadında da gelişme sunacak.

%43 verimlilik artışı

Intel’in açık kaynak kodlu sürücü takımının Ice Lake iGPU’su için yayınladığı yama ilk testlere göre %15 performans artışı sunuyor. Diğer taraftan IO bağımlı senaryolarda yonga frekansının yük artışıyla orantılı olarak artması kaynaklı yükselen enerji tüketiminin önüne geçmek için P-state’de gidilen optimizasyonlar neticesinde %43 enerji verimliliği iyileştirmesi yakalanabilinmiş.

CPU ve iGPU’nun ortak TDP bütçesini kullandığı Core işlemcilerde gereksiz frekans artışları sistemin performansının kısıtlanmasına yol açıyor. Bu nedenle yeni yama bir çok kullanıcı tarafından olumlu karşılanacaktır. Diğer taraftan Linux kanadına yatırım yapılması Intel adına uzun vadede kalıcılık olarak geri dönebilecek bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim