Anlık Bildirim

Intel Tiger Lake-H ve Alder Lake-S/P işlemcileri detaylandı

Yarı iletken üreticisinin merakla beklenen işlemcilerine dair yeni detaylar paylaşıldı. Yongalar AMD’ye karşı güncel teknolojilerle desteklenmiş.

Intel Tiger Lake-H ve Alder Lake-S/P işlemcileri detaylandı Tam Boyutta Gör

Mavi ekibin yüksek TDP’li Tiger Lake çözümleri ve heterojen mimarili yongaları donanım dünyası tarafından rekabet getireceği beklentisi ile takip ediliyor.

OEM kaynağa dayandırılan bilgilerin güncelliği şüpheli olsa da yeni modellere dair ipucu verebilir. Tiger Lake-H ile başlayacak olursak, 35-45 watt TDP’li seçenekler halinde sunulacak yongalardan 45 watt TDP’li çözümler 8 çekirdeğe kadar ölçeklenirken 32 EU ile birlikte gelecek. Modellerin bu haliyle AMD’nin Ryzen 4000H ve Ryzen 4000S ailesine karşı konumlandırılacağını söyleyebiliriz.

Intel işlemciler Willow Cove ile daha rekabetçi hale gelecek

10 nm sürecinden geçecek mobil işlemciler Willow Cove mimarisi sayesinde pazarda Intel’in elini güçlendirebilir. Diğer taraftan 128 GB’a kadar DDR4-3200 MHz RAM desteklemesi beklenen modellerde 20’ye kadar PCIe 4.0 veya 24’e kadar PCIe 3.0 standartında kanal sunulacak.

Alder Lake ailesinde ise S serisi masaüstü segmentine konumlandırılırken, bazı çözümlerin BGA soketli yapıda olması yongaların mobil kanada yönelik de geliştirildiğine işaret ediyor.

Alder Lake-P/S yongaları 8+8 konfigürasyonunda tasarlanırken S ailesinin mobil seçeneklerinde TDP daha önce paylaşılan 125 watt’lık değerin çok daha altında, 65 watt seviyesinde seyredecek.

Alder Lake-S modellerinde 32 EU içeren Xe-LP GPU’sunun yer alması beklenirken mobil kanatta rakam 96’ya kadar yükselebiliyor. Diğer taraftan Alder Lake ailesi Intel’in DDR5’e geçişini de temsil edecek. masaüstü çözümlerde 128 GB’a kadar DDR5-4400 MHz RAM modülleri kullanılabilirken mobilde 64 GB’a düşülmüş.

Intel Tiger Lake-H ve Alder Lake-S/P işlemcileri detaylandı Tam Boyutta Gör

Ek olarak Alder Lake yongalarının getireceği yenilikler DDR5’le sınırlı kalmayacak. İşlemciden sağlanacak 16 PCIe 5.0 ve 4 PCIe 4.0 kanalı anakartın sunacağı 12 PCIe 3.0 ile zenginleştirilecek. Son olarak bağlantı başlığında Wi-Fi 6E 802.11axR2’in yer alması Intel’in işlemcilerini AMD karşısında modern teknolojilerle güçlendirecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7326 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel tiger lake-h, intel alder lake-s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim