Anlık Bildirim

Intel ve Samsung, Siri benzeri bir ses teknolojisine yatırım yapıyor

Intel ve Samsung, Siri benzeri bir ses teknolojisine yatırım yapıyor

Apple'ın iPhone 4S ile birlikte teknoloji dünyasına sunduğu dijital sesli asistan Siri ile birlikte, bu tarz teknolojilere olan ilgi de artmıştı. Bir kısım üreticiler ses dikte şeklinde bu teknolojiyi kullanırken, bazı üreticiler de asistan tarzında ses tanıma teknolojisine yer verdi. Samsung ve Intel'in yeni yatırımı ise bu teknolojiyi bir adım ileri taşıyacak gibi görünüyor.

İki firma ile birlikte İspanyol Telefonica operatörünün Expect Labs adlı bir girişimin ses tanıma teknolojilerine yatırım yaptığı ortaya çıktı. Girişim ACE adı verilen bir ses tanıma yazılımı geliştiriyor. 

Ancak teknolojinin önemli farkı kullanıcının konuşmasını dinleyerek ve gerçek zamanlı görüşmeleri analiz ederek ihtiyaçlarını ve hareketlerini tahmin edebilmesi. Örneğin bir maçın başlama tarihini arkadşaına soran kullanıcıya anında o maçın detaylı bilgilerini verebiliyor. Teknoloji bu işi kişisel bilgileri toplayarak değil, kullanıcıyı analiz ederek yerine getiriyor. Ancak yazılımın sürekli kullanıcıyı takip ediyor olması da gizlilik konuları açısından riskli olarak görülüyor.

Yatırımcıların bu yeni teknolojiyi kısa süre içerisinde adapte edebileceklerini tahmin etmek zor değil. Samsung'un yeni nesil Galaxy S amiral gemi modellerinde bu yeni teknolojiye yer verebilir veya Intel Ultrabook cihazlarına bu yeni teknolojiyi sunabilir. 

Expect Labs projeleri ile ilgili detaylı bilgi vermezken, yeni yatırımlar neticesinde ekibin üye sayısını biraz daha artırmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim