Anlık Bildirim
 
Intel’in tanıtılmasına aylar kalan yeni yongaseti detaylanmaya devam ediyor. Firmanın pazardaki elini kuvvetlendirmesi beklenen platform benchmark testinde ortaya çıktı. Görünüşe göre yeni çipsettte geriye dönük uyumluluk da söz konusu.


Uzunca bir süredir sözünü ettiğimiz ve 8 çekirdekli çözümlere ev sahipliği yapması beklenen Z390 yongaseti geçtiğimiz günlerde 3DMark testine giren sistemde göründü. İlginçtir anakart üzerinde Core i7-8700T işlemcisi bulunmakta.

Geriye dönük uyumlu 

Hatta firmanın içinde bulunduğumuz dönemde masaüstü segmentinde amiral gemisi konumundaki Core i7-8700K da yine aynı anakart üzerinde çalışır durumda teste tabi tutulmuş. Dolayısıyla yeni çipsetin 8 çekirdekli Coffee Lake S çözümlerinin yanı sıra hali hazırdaki Coffee Lake işlemcilerini destekleyeceğini söyleyebiliriz. Ne yazık ki tam tersi durum şu an için mümkün görünmüyor.
Intel’in Z390 çipseti testte göründü: 8 çekirdekli yongalar yakın Tam Boyutta Gör

Son olarak yeni yongasetine ev sahipliği yapan kartların ne zaman görücüye çıkacağı henüz bilinmiyor ancak tahminlere göre önümüzdeki 2 ay içerisinde modellerin piyasaya giriş yapacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3051 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel z390, intel coffee lake s ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim