Anlık Bildirim

Bir günde iki haber: Nvidia ortaklık programı sona erdi, ASRock ekran kartlarına AMD engeli mi?

Bir süredir eleştirilerin odağında olan Nvidia’nın ortaklık programı sona erdi. Hemen ardından ASRock Phantom ekran kartlarının belirli bölgelerde satılmayacağı gündeme geldi.
Ekran kartı pazarında bugün çok önemli iki haber ile haftaya başladık. Nvidia’nın uzun süredir tartışma konusu olan ortaklık programı sona ererken, çiçeği burnunda ASRock’un ekran kartı satışının kısıtlı olacağı bilgisi geldi.

Sürpriz haberler
Nvidia cephesinden başlayacak olursak ekran kartı üreticilerine önemli avantajlar sağlayan ve gözle görülür bir biçimde oyuncu markalarından AMD ekran kartlarını çıkarmalarına neden olan ortaklık programı sona ermiş durumda.

Firma tarafından yapılan açıklamada ekran kartı pazarına hareketlilik getirmek amacıyla başlatılan ortaklık programının asılsız haberler ve haddini aşan dedikodular nedeniyle olumsuz etkilendiğini ve bilgi kirliliği ile mücadele etmek yerine programı tamamen iptal etmeye karar verildiği ifade edildi.



Bundan böyle oyuncu markalarından AMD ekran kartlarının dışlanmayacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte Asus AREZ gibi markaların iptal edilip yeniden ROG markasına dönüş yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Ayrıca Nvidia’nın ortaklık şeklinde değil perde arkasında bu tür baskılara devam edebileceği endişesi de ortadan kalkmış değil.

AMD tarafında ise daha garip bir durum söz konusu. Nvidia ortaklık programının etkileri sürerken AMD’ye önemli bir katkı yapacağı düşünülen ASRock Phantom ekran kartlarına firma tarafından bir kısıtlama getirilmişe benziyor.

ASRock Phantom ekran kartları hali hazırda Asya kıtasında pek çok pazarda satışa sunuldu ancak Avrupa ve ABD pazarlarında mevcut değil. ASRock şimdilik AMD tarafından satışa izin çıkmadığını ifade ediyor. Bazı kaynaklar ise ASRock ürünlerinin madenciliğe yönelik olduğu ve bu bakımdan belirli bölgelerde satışa sunulduğunu belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim