Anlık Bildirim

Intel'in Core i7 Extreme 965 işlemcisinde Turbo Boost özelliği ayarlanabilir olacak

Intel'in Core i7 Extreme 965 işlemcisinde Turbo Boost özelliği ayarlanabilir olacak

Intel'in yeni nesil Core i7 serisi işlemcileri firma ve sektör adına önemli yenilikler ile gelecek. Entegre bellek kontrolcüsüne geçiş ve QPI veri yolu teknolojisi gibi uzunca bir süredir konuşulan detayların yanında işlemciler ile gelecek önemli özelliklerden biri de Turbo Boost olarak bilinen otomatik hız aşırtma (overclock) özelliği olacak. Peki nedir bu özellik?

Daha önce yayınladığımız bazı haberlerimizde de belirttiğimiz üzere, Turbo Boost teknolojisi ile genel olarak çok çekirdekli işlemci desteğine sahip olmayan uygulamalarda "temel olarak" bir veya iki çekirdeğin saat hızlarını arttırarak ve bunu yaparken güç tüketimine de olumsuz etki etmeden ilgili uygulamada performans kazanımının elde edilmesi hedefleniyor.

Intel'in kullanıma sunmaya hazırlandığı Bloomfield kod adlı ilk Core i7 modellerinin en yüksek performanslı olacak Core i7 XE 965 modelinde ayarlanabilir Turbo Boost özelliğinin olacağı belirtiliyor. Çarpan kilidi açık olan ve 3.2GHz'de görev yapan bu modelde kullanıcılar çarpanı değiştirse de Turbo Boost teknolojisinin çalışmaya devam ettiği belirtiliyor.

Şu an için Intel cephesinden saat hızlarının ne kadar arttırıldığı ve elde edilen performans kazanımı gibi konularda net bir açıklama yapılmış olmasa da ilgili özelliğin farklı çarpan ayarlarında da kullanılabilmesinin önemli bir detay olduğu belirtiliyor. Çok çekirdekli işlemci desteği sunmayan uygulamalarda kullanışlı olacağı söylenen Turbo Boost teknolojisinin getirilerini Nehalem lansmanıyla birlikte görebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim