Anlık Bildirim

iOS 13'deki karanlık mod pil ömrünü etkiliyor mu?

iOS 13'ün getirmiş olduğu en önemli yeniliklerden biri olan karanlık mod, gerçekten pil ömrünü artırıyor mu? İşte karanlık modun iPhone'ların batarya süresine etkisi:

iOS 13'deki karanlık mod pil ömrünü etkiliyor mu? Tam Boyutta Gör

iOS 13 ile birlikte kullanıma sunulan karanlık mod özelliği, birçok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Peki karanlık modun pil ömrüne nasıl bir etkisi var? PhoneBuff isimli YouTube kanalı, bir robot aracılığıyla karanlık modun batarya süresi üzerindeki etkisini test etti.

Karanlık mod pil ömrünü uzatıyor

Test için iki adet iPhone XS kullanan YouTube kanalı; robot kolu aracılığıyla Google Haritalar ve YouTube gibi çeşitli uygulamalar üzerinde işlemler yaptı. İnsan hatasının neredeyse sıfıra indirgendiği testte telefonların ekran parlaklığı ise 200 nits olarak ayarlandı.

İşletim sistemi ve uygulamalar üzerinde koyu modun kapalı olduğu iPhone XS, 7 saat 33 dakika sonra tamamen kapandı. Aynı süre zarfında koyu modun açık olduğu iPhone XS'in ise daha %30 şarjı vardı. Bu da koyu modun iPhone'lar üzerinde %30 pil tasarrufu sağladığını ortaya koyuyor. 

iOS 13'deki karanlık mod pil ömrünü etkiliyor mu? Tam Boyutta Gör

Bir başka önemli detaysa kullanılan telefonların OLED ekranlı olması. Önemli diyoruz zira OLED ekranlarda her bir piksel ayrı ayrı aydınlatılır ve siyah renklerde ilgili pikseller aydınlatılmaz. Böylelikle hem enerji tasarrufu sağlanır hem de siyahlar daha gerçekçi görünür.

Ancak benzer bir durum LCD ekranlı iPhone XR, iPhone 11 veya iPhone X öncesi modellerde söz konusu değil. Dolayısıyla koyu modun LCD ekranlı iPhone'lar üzerinde bu denli bir etkisi olmayacaktır. Zira LCD ekranlarda siyah olan yerlerde bile ekran aydınlatılmaya devam ettiği için pil tasarrufu daha düşük düzeyde seyredecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20462 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 13, ios 13 karanlık mod ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim