WWDC21'in açılış konuşmasında lanse edilen ve etkinliğin hemen ardından ilk beta sürümleri yayınlanan iOS 15 ve iPadOS 15'in duyurulmayan bir özelliği ortaya çıktı. Öyle ki iOS 15 geliştirici sürümünü yükleyip test etmeye başlayan bazı kullanıcılar, yeni erişilebilirlik özellikleri keşfetti.
Uygulamalara özel erişilebilirlik seçenekleri
Erişilebilirlik söz konusu olduğunda Apple'ın uzun süredir ipi göğüslediği su götürmez bir gerçek. Hatta bunun son örneğini geçtiğimiz ay Apple Watch için duyurulan AssistiveTouch özelliklerinde görmüştük.
Cupertinolu teknoloji devi, şimdi de iPadOS 15 ve iOS 15 ile birlikte her bir uygulama için erişilebilirlik ayarlarını özelleştirebilme imkanı sunuyor. Öyle ki kullanıcılar Ayarlar > Erişilebilirlik > Uygulamaya özel erişilebilirlik adımlarını takip ederek her bir uygulama için ayrı ayrı ayarlama yapabiliyor. Böylece eskiden sistem geneli için yapılan ayarları artık uygulama bazlı özelleştirebilmek mümkün.
Kullanıcılara sunulan erişilebilirlik opsiyonları arasında ise metin boyutu artırma, metni kalınlaştırma, kontrastı artırma, renkleri tersine çevirme ve renk filtresi gibi seçenekler bulunuyor.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:

Geçin bu hikayeleri, nüfusun yarısından çoğu, uygurlar, tibetliler, diğer etnik halklar sefalet içinde yüzüyor, hala daha açık et pazarları var, köpek, kedi eti gırla el altından, polislere rüşvet verilerek satılıyor, dünyanın en rüşvetçi ve dolandırıcı insanları bu çinliler, her türlü hile hurda pislik bunlarda, ne insan hakları ne hayvan hakları hiç bir şey yok.
Japonlar bunu nasıl kaptırdı yahu?
titanfall gerçek oluyor desenize
Tam teşekküllü işlevsel gerçek Mecha yapmak Japonlara değil de Çinlilere kısmetmiş.