Anlık Bildirim

iOS 15 ve iPadOS 15 uygulamalara özel arayüz seçenekleri sunuyor

iOS 15 ve iPadOS 15 ile birlikte her uygulamanın arayüzünde değişiklik yapabilmek mümkün. Peki ama nasıl? İşte Apple'ın WWDC21'de bahsetmediği o özellik:

iOS 15 ve iPadOS 15 uygulamalara özel arayüz seçenekleri sunuyor Tam Boyutta Gör

WWDC21'in açılış konuşmasında lanse edilen ve etkinliğin hemen ardından ilk beta sürümleri yayınlanan iOS 15 ve iPadOS 15'in duyurulmayan bir özelliği ortaya çıktı. Öyle ki iOS 15 geliştirici sürümünü yükleyip test etmeye başlayan bazı kullanıcılar, yeni erişilebilirlik özellikleri keşfetti.

Uygulamalara özel erişilebilirlik seçenekleri

Erişilebilirlik söz konusu olduğunda Apple'ın uzun süredir ipi göğüslediği su götürmez bir gerçek. Hatta bunun son örneğini geçtiğimiz ay Apple Watch için duyurulan AssistiveTouch özelliklerinde görmüştük. 

Cupertinolu teknoloji devi, şimdi de iPadOS 15 ve iOS 15 ile birlikte her bir uygulama için erişilebilirlik ayarlarını özelleştirebilme imkanı sunuyor. Öyle ki kullanıcılar Ayarlar > Erişilebilirlik > Uygulamaya özel erişilebilirlik adımlarını takip ederek her bir uygulama için ayrı ayrı ayarlama yapabiliyor. Böylece eskiden sistem geneli için yapılan ayarları artık uygulama bazlı özelleştirebilmek mümkün.

Kullanıcılara sunulan erişilebilirlik opsiyonları arasında ise metin boyutu artırma, metni kalınlaştırma, kontrastı artırma, renkleri tersine çevirme ve renk filtresi gibi seçenekler bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim