Anlık Bildirim

iPhone'larda Wi-Fi bağlantısının bozulmasına sebep olan hata bulundu

Bir güvenlik araştırmacısı tarafından fark edilen bir iOS hatası, kullanıcıların bir ağa bağlanırken bağlantı problemi yaşamasına ve ardından cihazın Wi-Fi bağlantısının bozulmasına sebep oldu.

iPhone'larda Wi-Fi bağlantısını devre dışı bırakan hata bulundu Tam Boyutta Gör

Güvenlik araştırmacısı olan Carl Shou, iPhone'u ile özel bir ada sahip kişisel Wi-Fi erişim noktasına bağlanırken bir sorunla karşılaştı. Shou, ağa bağlanma çabalarının sonuçsuz kaldığını ve ardından da cihazının Wi-Fi erişim noktalarına bağlanma yeteneğinin devre dışı kaldığını fark etti.

Wi-Fi bağlantısını devre dışı bırakan hata

Carl Shou, kişisel ağına "%p%s%s%s%s%n" adını verdikten sonra iPhone üzerinden ağa bağlanmayı denedi. Ağa bağlanamayan Shou, daha sonra cihazda Wi-Fi bağlantısının tamamen devre dışı kaldığını keşfetti.

Karşılaşılan hatanın ardında ağ adının değiştirilmesi ya da iPhone'un yeniden başlatılması sorunu çözmeye yetmedi. Shou'nun bu durumu paylaşmasının ardından aynı ağ adını deneyen birkaç iPhone kullanıcısı da aynı hatayla karşılaştı.

BleepingComputer, hataya neyin sebep olduğuna dair iOS'un % girişlerini programlama komutları ve değişkenlerle karıştırmış olabileceğini söyledi. Belirli bir uğraşın ardından problemin nasıl çözüleceğine dair de paylaşımlar gerçekleştirildi.

Aynı ağ adını deneyen ve cihazının Wi-Fi bağlantı özelliği devre dışı kalan kullanıcılar, Ayarlar menüsü altında yer alan Genel başlığından Sıfırla bölümüne gelerek burada Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneği ile cihazlarının Wi-Fi özelliklerine yeniden erişim sağlayabilirler.

Apple, henüz konuya dair bir açıklama yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15476 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios hata, iphone wifi hatası ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim