Anlık Bildirim

iPhone 7 256GB modeli kaldırıldı

iPhone modellerinde 256GB depolama kapasitesi seçeneği arıyorsanız artık tek seçeneğiniz iPhone 8 serisi olacak. iPhone 7 serisinde 256GB kapasite seçeneği kaldırıldı.

Apple’ın akıllı telefonlarında ilk kez 256GB kapasiteyi iPhone 7 serisi ile birlikte sunmuştu. Ne var ki bu birliktelik kısa sürdü. Tam 1 yıl aradan sonra iPhone 7 serisine 256GB kapasite seçeneği iptal edildi.

Mali endişeler

Apple’ın sanal mağazasında şu anda iPhone 7 serisi için en fazla 128GB kapasite yer alıyor. Apple müşteri hizmetleri tarafından da dolaylı yoldan konu doğrulanmış durumda. Yani artık iPhone 7 serisi için 256GB kapasite arayanların elleri boş kalacak.

Apple’ın iPhone 8 ve iPhone X satışlarını baltalamamak adına böyle bir karar aldığı belirtiliyor. 256GB kapasite isteyen tüketiciler şu anda sadece iPhone 8 serisi ile yetinmek zorunda.

Hatırlanacağı üzere bazı analizlerde iPhone 7 serisinin halen iPhone 8 serisinden daha fazla satış yaptığı gündeme gelmişti. Arama motorlarında bile iPhone 7 tanımı iPhone 8 tanımından daha fazla aranıyor.

Beklentilerin altında kalan iPhone 8 satışları mali tabloları da doğrudan etkileyecek. Hatta Huawei kısa bir süreliğine pazarda Apple’ı geride bırakabilir. iPhone 8 lansmanından sonra yükselmeye başlayan Apple hisseleri de ilk tahminlerin ardından düşüşe geçti.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 256 modelleri ülkemize 4050TL/4600TL fiyat etiketleri ile giriş yapmıştı. Apple mağazasında artık bu versiyonlar mevcut değil. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus 256GB tercihi yapacaksanız fiyatlar 4999 TL/5599 TL şeklinde. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim