Anlık Bildirim

iPhone 12 serisinde çift SIM 5G kullanılamıyor

iPhone 12 serisi 5G desteği konusunda iddialı ancak çift SIM modunda bunu kullanamaması iddialarını gölgeledi. 5G için sadece eSIM özelliğini aktif olması gerekiyor.

iPhone 12 serisinde çift SIM 5G kullanılamıyor Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon dünyasında çift SIM trendi yükselmeye başladıktan sonra kullanıcıların her iki SIM karttan da internete bağlanabilme ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Yeni teknolojilerle birlikte her iki SIM karttan 4G bağlantısı veya 5G bağlantısını aynı anda kullanmak mümkün olmuştu.

iPhone 12 trend dışı kaldı

Bununla birlikte Apple şimdilik çift SIM kartta 5G kullanabilme imkanını kullanıcılara sunmayı düşünmüyor. Hali hazırda çift SIM desteği ile ilk piyasaya çıkacak olan iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde çift SIM 5G kullanamayacak.

Eğitim dökümanlarından sızdırılan bilgilere göre iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde çift SIM etkin hale getirildiğinde otomatik olarak sistem 4G ağlarına bağlanacak. Kullanıcıların 5G ağına bağlanabilmesi için sadece eSIM özelliğini aktif hale getirmeleri ve nanoSIM yuvasını boş bırakmaları gerekiyor.

Apple’ın neden böyle bir politika izlediği bilinmiyor zira lansmanda 5G bağlantısı ön plana çıkarılmıştı. Çift SIM destekleyen farklı akıllı telefon modellerinde iki kartın da 5G ağlarına bağlanabilmesini sağlayan teknolojiler mevcut. Bu bakımdan iPhone 12 serisi 5G yarışına dezavantajlı başlamış olacak. Özellikle iki hat kullananların hayal kırıklığına uğrayacağı kesin. Apple’ın gelecek dönemde bu sorunu güncelleme ile giderebileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim