Anlık Bildirim

İran’da 30 adet kripto para madenine devlet tarafından lisans verildi

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı, şu ana kadar 30 tane kripto para madencilik tesisine resmi onay verdi. Yaşanan enerji krizi sonrası tedbirler sıkılaştırıldı.

Financial Tribune’de yayınlanan bir habere göre, son dönemlerde İran devlet yetkilileri kripto para madenciliğini yasalarla regüle etmeye çalışıyor. Yasa dışı kripto para madenciliğini önlemek için pek çok mining tesisini kapatan İran devleti, lisanslı kripto para madencilik tesislerinin faaliyetlerini başlatmış durumda.

İran’da 30 adet kripto para madenine devlet tarafından lisans verildi Tam Boyutta Gör

İran’da kapatılan kripto madencilik tesisleri hiç de azımsanacak sayıda değil

Son bir yıl içinde sadece Tahran’da İran yetkili güçleri tarafından 180’den fazla kripto para madencilik tesisi kapatıldı. Mayıs ayının son günlerinden haberimizin yazıldığı güne kadar İranlı kolluk birimleri, kayıt altına alınan resmi rakamlara göre 10.000’den fazla kripto para madenciliği ekipmanına el koymuş durumda.

İran'ın büyük kentlerinde meydana gelen elektrik kesintilerinden sonra, ülkede kripto para madenciliği 22 Eylül’e kadar yasaklanmıştı. Getirilen yasaklar sonucu Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkede kripto para faaliyetlerinin yasallaştırılması için çalışmalara hız kattı.

İran’da 30 adet kripto para madenine devlet tarafından lisans verildi Tam Boyutta Gör


Geride bıraktığımız yıllarda kripto paraların değerli olması ve enerji maliyetlerinin nispeten düşük olması, devletlerin bile dikkatini çekerek kripto para madenciliğine yönelmelerinde etkili olmuştu. Günümüzde ise kripto madenciliği için harcanan enerji artınca Mining sektörü sıkıntıya girmiş durumda. 

Son olarak Bitcoin ve Altcoin madenciliği için pek çok kişi ve kuruluş tarafından yeşil enerji kullanılması gerektiği fikri iyice benimsenmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim