Anlık Bildirim
 
Yarı iletken devi Intel’in AMD’nin Ryzen hamlesine karşılık olarak beklenen Coffee Lake-S platformunun satışa sunulmasına az bir zaman kala yeni modeller detaylanmaya devam ediyor. Bir benchmark testinde ortaya çıkan yonga akıllarda şüphe uyandırdı.

8 çekirdek 16 izlek sadece Core i9-9900K'da olacak

İşlemcilerin henüz erken safhalardaki durumunun değerlendirilmesinde mühendisler tarafından sıkça başvurulan SiSoft Sandra testinde ortaya çıkan Coffee Lake-S yongası Core i9-9700K’nın detaylarına göre firma 8 çekirdek seviyesinde sanal izleği sadece tepe model Core i9-9900K’ya özel tutabilir.
Diğer taraftan modelin 8 çekirdekte toplamda 2 MB’a ulaşan L2 önbelleğe ve 12 MB’lik paylaşılabilir L3 tampon belleğe sahip olduğu görülürken yonganın 3.6 GHz’de görev yaptığı görülmekte. 157.24 GOPs seviyesinde skor elde eden yonganın nihai halinin bundan daha performanslı olacağını unutmamak gerek.

Core i5 görünümlü Core i7 işlemcisi mi geliyor?

Aslında en ilginç durum ise Core i9-9700K’da sanal izlek desteği olmaması ile birlikte Core i5 modellerinde 6 çekirdeğe sanal izleğin eşlik etmesi ihtimalinin kuvvetlenmesi olarak görünüyor. Zira eğer Intel Coffee Lake-S bünyesindeki i5 işlemcilerini 6/12 şeklinde piyasaya sürerse, önbellek-frekans değişikliklerini hariç tutarsak i5 ön adlandırmalı bir i7 işlemci geliyor demektir. Son olarak henüz teknik detaylar kesinlik kazanmış değil bunu belirtelim Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5783 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
coffee lake-s, intel coffee lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim