Anlık Bildirim

 
Yaklaşık bir hafta önce yayılan haberlerden hatırlayacağınız üzere debian.org’un mail listesinde yayınlanan tavsiyede Intel Sky Lake ve Kaby Lake işlemcilerindeki bir hata sebebiyle çeşitli problemlerle karşılaşmamak adına modellerin sanal izlek özelliğinin devre dışı bırakılması öneriliyordu.

Hata geçtiğimiz nisan ayında düzeltilmiş!

Sorunla ilgili olarak Intel’e sorulan soruya firmanın cevabı gecikmedi. Cevapta ilgili hatanın daha önce Intel tarafından keşfedildiğine ve geçtiğimiz nisan ayında da gerekli BIOS güncellemelerinin dağıtıldığına yer verildi. Dolayısıyla BIOS sürümünüzü kontrol etmenizde ve üreticinize konu ile ilgili danışmanızda yine fayda var.
Intel işlemcilerdeki hata ile ilgili gelişme Tam Boyutta Gör

Son olarak aslında sorun bir gerçeği bizlere tekrardan hatırlatmış oldu. Bazen sistemimiz o an sorunsuz çalışıyor gibi göründüğünden ötürü her ne kadar güncelleştirmeleri yüklemeye gerek görmesek de bu gibi durumlara ve güvenlik açıklarına karşı emniyette olmak adına yazılımlarımızı güncel tutmakta fayda var. Örneğin tüm dünyayı etkisi altına alan WannaCry zararlısından Windows güncelleştirmelerinin etkin olduğu bilgisayar sahipleri etkilenmemişti. Daha önceki ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim