Anlık Bildirim

2014 yılında bilgisayar sektöründe yeni bir çağ açmak için yola çıkan ve geçtiğimiz yılın Ocak ayında 2.0 sürümüyle ilk meyvesini veren Remix OS projesinde yolun sonuna gelindi. Jide ekibi ana sayfasında yayınladığı mesajla Remix OS’u geliştirmeyi bıraktıklarını duyurdu.

Android-x86 projesini temel alan x86 tabanlı bir Android sürümü olan Remix OS, en son 7 ay önce güncellenerek Android Marshmallow tabanlı 3.0.207 sürümüne geçmişti. Proje bir süredir sessizliğini korumaktaydı. Anlaşılan o ki sessizliğin sebebi ekibin odak noktasını değiştirmesiymiş. Yayınlanan mesajda aktarılanlara göre Jide ekibi artık kurumsal alanda faaliyet gösterecek.

Alternatifi var

Bilgisayarında Android deneyimi yaşamak isteyen veyahut da sanal makine üzerinden bazı uygulamalarını Windows üzerinde de kullanmak isteyen okurlarımıza tavsiyemiz Android-x86 projesi olacak. Hali hazırda Android 7.1 sürümünü RC 1 aşamasında sunan çalışma daha önce geliştiricinin Remix OS ekibine katılmasıyla biraz sekteye uğramıştı. Görünen o ki proje eski günlerine geri dönmüş.
Remix OS’un geliştirilmesi durduruldu

Son olarak Remix IO ve IO+ için Kickstarter üzerinden yapılan bağışların iadesine gelecek ayın 15’i itibariyle başlanacağını da ekleyerek haberimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5245 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kickstarter, android marshmallow ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim