Anlık Bildirim

İspanya'da ilk kez holografik protesto gösterisi düzenlendi

Bugüne kadar fiziksel katılımlar ile gerçekleşen protesto gösterileri İspanya'da geçtiğimiz Cuma günü hologram aşamasına geçti ve dünyada bir ilki gerçekleştirdi. İnsan katılımının olmadığı bu gösteride sadece hologramlar vardı. 

Bu ilginç protesto İspanya'da yürürlüğe girecek olan ve kamu binaları çevresinde protesto gösterilerini yasaklayan Leyes Mordaza adındaki güvenlik kanunu aleyhine yapıldı. Gösteri için binlerce kişinin hologramı kullanıldı.

Gösteride yer almak isteyen tüm dünyadan insanlar webcam ile taranmış görsellerini ilgili bir site üzerine yüklediler ve pek çok kişinin hologram görüntüsü elde edildi. Ayrıca toplu yürüyüşler de kaydedildi ve bazı insanlar da sloganlarını ses dosyası olarak kaydetti. 

DDB reklam ajansında uzman bir kişi bu verileri bir araya getirdi ve ortaya hologramlardan oluşan bir protesto grubu çıktı. Hologram yansıtma için gerekli platformlar kurulduktan sonra da gece saatlerinde gösteri başladı. 

Belirli bir güzergah içerisinde hologram protestocular pankartları ile yürüyüşe geçti ve ayrıca ses sistemlerinden de sloganlar atıldı. Sonrasında ise bir noktaya toplanan protestocuların basın açıklamaları okundu. 
Elbette ortada ne bir insan ne de bir pankart vardı. Bu bakımdan gösteriye müdahale eden güvenlik kuvvetleri de ortada yoktu. Protestonun amacı hakkını arayanları susturmaya çalışan İspanyol hükümetine bir ironi yapmak. Ancak protesto yöntemi ile şimdiden teknoloji dünyasının gündemine oturmuş durumda.  


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3441 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim