Anlık Bildirim

Kadınlar iklim değişikliğinin getirdiği sorunlardan daha çok etkileniyor

Yeni yapılan bir çalışmaya göre günümüzde yaşanan çevre ve iklim sorunlarından kadınlar erkeklerden daha çok etkileniyor. Bu hem çalışma hem de evde hayatındaki kadınlar için böyle.

Kadınlar iklim değişikliğinin getirdiği sorunlardan daha çok etkileniyor Tam Boyutta Gör

Yeni raporlama iklim değişikliği döngüsünün neden olduğu durumların, kadınların üzerinde olan orantısız yükün altını çiziyor.

19th News raporlarına göre iklim değişikliğinin etkileri de kadınlara orantısız bir yük getiriyor. Doğal afetlerden sonra kadınların erkeklerden daha düşük yaşam beklentisi var. Ayrıca uzmanlara göre, aşırı hava felaketlerinden sonra şiddet, anksiyete ve diğer akut sıkıntı bozuklukları için kadınların daha fazla risk altında olmalarından ötürü Biden yönetiminden ekipman yardımını kadınlara odaklaması çağrısında bulunuyor. Amerikalı kadınların %70'i aile veya gayri resmi bakıcı olarak hizmet verdiği için, herhangi bir olağanüstü hal durumuna (afet gibi) bakım ve çocuk bakımını da dahil etmek çok önemlidir.

Jacksonville Eyalet Üniversitesi'nde Acil Durum Yönetimi doçenti Dr. Alessandra Jerolleman 19th News'e verdiği demeçte, "Federal hükümet, topluluk düzeyinde ihtiyaç duyulanı dinlemeyi öğrenebilir. Federal dolarlar harcanırken genellikle verimliliğe gerçekten güçlü bir odaklanma var ve verimsizlik eşit hız eğiliminde. Bu nedenle, belirli gruplara yardım sağlamak, diğerlerine göre genellikle çok daha kolaydır. Ne yazık ki, bu genellikle üst orta sınıf ve daha üst sınıfların biraz daha kolay yardım alması ve durumları daha karmaşık olan diğer insanların dışarıda kalması gibi görünüyor ” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim