Anlık Bildirim

Kamu bankalarından yeni Ortak ATM kararı

Daha önce Ortak ATM kapsamında kendi arasında komisyon ücretini kaldıran kamu bankaları şimdi de baştan aşağı ortak bir ATM üzerinde iş birliği yapıyor.

Kamu bankalarından yeni Ortak ATM kararı Tam Boyutta Gör

Kamu bankaları ATM’lerini birleştirme kararı aldı. Bu ay içerisinde Ortak ATM Protokolü imzalanacak ve 15 bin noktaya ortak ATM yerleştirilecek.

Daha önce kamu bankaları komisyon ücretini kaldırmıştı. Kamu bankası müşterileri, tüm kamu bankası ATM’lerinden ücretsiz olarak bakiye sorgulama, para çekme, şifre değiştirme gibi işlemlerin yapabiliyor.

ATM üzerinde yeterli bilgilendirme yapılmadığı için ortak ATM özelliğini pek kullanan olmuyordu. Ayrıca ATM’lerin yazılım özellikleri de bankadan bankaya değiştiği için çoğu işlem gerçekleştirilemiyordu. Alınan yeni karara göre Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTTBank müşterileri için ortak ATM tasarlanacak ve ilk etapta 15 bin noktaya yerleştirilecek. Bu ATM’lerde müşteriler kendi ATM’sinde hangi işlemi yapabiliyorsa ortak ATM’de de bu işlemleri yapabilecek. Tüm işlemler komisyonsuz olacak.

Tüm işlemlerin yapılmasına olanak sağlayan ortak ATM özelliği sayesinde ATM’lerin kira, temizlik, enerji, yazılım, bakım gibi giderlerinden tasarruf sağlanacak. Kamu bankası müşterileri için ATM’ye erişim kolaylaşacak. Şu an hangi noktalara ortak ATM konulacağı ve ortak ATM ile normal ATM arasındaki farkların ne olacağı belli değil. Ocak ayı içerisinde imzalanacak protokolünün ardından konu hakkındaki detaylar netleşecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim