Anlık Bildirim

Kan şekerini ölçebilen dünyanın ilk akıllı saati CES'te göründü

Diyabet hastaları yakında kan şekerlerini ölçmek için parmak uçlarını delmek zorunda kalmayacaklar. Kan şekerini ölçebilen dünyanın ilk akıllı saati CES 2021'de görücüye çıktı.

Kan şekerini ölçebilen dünyanın ilk akıllı saati CES'te göründü Tam Boyutta Gör

CES fuarında şirketler sadece piyasaya sürülmeye hazır ürünlerini değil, aynı zamanda çeşitli cihazların prototiplerini de sergiliyorlar. Japon Quantum Operation şirketi, kan şekerini ölçebilen sıra dışı akıllı saatini fuar kapsamında görücüye çıkardı.

Cihaz günde birkaç kez parmak uçlarını delerek kan örneği almak zorunda kalmadan kan şekerini doğru bir şekilde ölçebiliyor ve takip edebiliyor. Bunu yapmak için kullanıcının menüden uygun seçeneği seçmesi yeterli. Sonuç 20 saniyede çıkıyor. Geliştiriciler akıllı saatin kansız ölçüm yapabilmek için Raman Spektroskopisi yöntemini kullandığını söyledi.

Kan şekerini ölçebilen dünyanın ilk akıllı saati CES'te göründü Tam Boyutta Gör

Apple'ın da benzer bir patenti var

Bileğe giyilen cihazlarla kan şekeri ölçümü yapmak için ışık demeti kullanmak başka şirketler tarafından da düşünülmüştü. Örneğin Apple daha önce benzer bir konseptin patentini aldı, ancak hiçbir zaman hayata geçirmedi.

Quantum Operation'ın akıllı saati kalp atış hızı ve EKG dahil olmak üzere diğer sağlık ölçümlerini de destekliyor. Japon şirket cihazın ticari versiyonunun ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim