Anlık Bildirim

Kapısı önden açılan mini elektrikli araç yenilendi: İşte Microlino 2.0

Geçtiğimiz yıllarda tanıtılan ve BMW Isetta'ya benzerliğiyle dikkat çeken elektrikli şehir aracı Microlino, daha seri üretime geçemeden Microlino 2.0 adı verilen yeni bir versiyona kavuştu.

Kapısı önden açılan mini elektrikli araç yenilendi: İşte Microlino 2.0 Tam Boyutta Gör

50’li yılların popüler modeli BMW Isetta gibi kapısı ön tarafında bulunan elektrikli mini otomobil Microlino’yu geçtiğimiz yıllarda siz değerli okurlarımıza tanıtmıştık. 2016 yılında macerasına başlayan küçük araç, Avrupa yollarına çıkmak için gerekli izinleri 2018 yılının ortasına alabilmişti.

Microlino henüz seri üretime girememiş olmasına rağmen, İsviçre merkezli şirket bu sevimli aracın “2.0” adı verilen yeni bir versiyonunu hazırladı. Tasarım ve güvenlik konusunda bir takım yenilikler barındıran Microlino 2.0, önümüzdeki hafta düzenlenecek 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahne alacak.

Microlino 2.0, ilk versiyona kıyasla daha modern bir görünüme sahip. Aracın ön ve arka aydınlatmaları yenilenmiş. Önceki yuvarlak stoplar, yeni modelde yerini ince bir LED şerite bırakmış. Bagaj kapağının üzerine de yeni bir fren lambası eklenmiş. İlk modelde oldukça bariz olan kapı kolu Microlino 2.0’da gizlenmiş.

Aracın dengesini artırmak adına arkadaki iz genişliği artırılmış. A sütunu da inceltilerek sürücünün daha iyi bir görüş açısına sahip olması sağlanmış. Microlino 2.0’ın kabin kısmına dair henüz bir görsel paylaşılmadı. Fakat şirket iç mekanda da önemli yeniliklerin yapıldığının altını çiziyor.

Kapısı önden açılan mini elektrikli araç yenilendi: İşte Microlino 2.0 Tam Boyutta Gör

Microlino 2.0’ın eskiye göre daha güçlü ve daha verimli bir motora sahip olacağı söyleniyor fakat aracın teknik özellikleri henüz paylaşılmadı. Microlino’nun ilk versiyonu 15 beygir güç ve 100 Nm tork üreten küçük bir elektrik motoruna sahip. 0-50 km/s hızlanmasını 5 saniyede tamamlayan araç, maksimum 90 km/s hıza ulaşabiliyor.

Entegre edilen bataryanın kapasitesine bağlı olarak 120 veya 200 km menzile sahip olan Microlino, standart bağlantı ile dört saatte şarj edilebiliyor. Araçta 8 kWh ve 14,4 kWh’lık iki farklı batarya kullanılıyor. Cenevre’de tanıtılacak Microlino 2.0’da söz konusu menzil değerlerinin de daha yüksek olması bekleniyor.

Şirket, geçtiğimiz yıl Microlino’ya 12 bin euro fiyat biçmişti. Önemli yeniliklerle gelecek olmasına rağmen Microlino 2.0’ın da aynı fiyattan satılacağı söyleniyor. Fuarda Microlino’nun yanı sıra üç tekerlekli elektrikli motosiklet konsepti Microletta da sergilenecek. 80 km/s maksimum hıza ve 45 km menzile sahip olacağı söylenen Microletta’nın fiyatı da 5 bin euro civarında olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9133 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, microlino fiyat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim