Anlık Bildirim

Citroen, aylık 20 euro'ya kiralanabilecek elektrikli aracı Ami'yi tanıttı

Citroen, aylık 20 euro'ya kiralama imkanı sunacağı elektrikli aracıyla şehir içi ulaşıma yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanıyor. 70 km menzile sahip Citroen Ami, Mart ayında siparişe açılacak.

Citroen, aylık 20 euro'ya kiralanabilecek elektrikli aracı Ami'yi tanıttı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl Cenevre’de Ami One isimli elektrikli şehir aracı konseptini tanıtan Citroen, tam bir yıl sonra aracın seri üretim versiyonuyla karşımızda. Aradan geçen süreçte “One” takısından kurtulan araç, Citroen Ami ismiyle lanse edildi.

Şehir içi ulaşıma yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Citroen Ami sadece 2.41 metre uzunluğa, 1.39 metre genişliğe ve 1.52 metre yüksekliğe sahip. Yani oldukça küçük bir otomobil olan Smart EQ ForTwo’dan bile çok daha kısa ve dar. Citroen Ami’nin ağırlığı ise sadece 485 kilogram.

Citroen Ami’nin en büyük avantajlarından biri, ehliyete gerek olmadan kullanılabilecek olması. Kutu gibi tasarımıyla ve kişiselleştirme seçenekleriyle dikkat çeken araçta 8 beygirlik elektrik motoru ve 5.5 kWh’lık lityum iyon batarya bulunuyor. Maksimum hızı 45 km/s ile sınırlanan Ami, tek şarjla 70 kilometre yol kat edebiliyor.

Citroen, aylık 20 euro'ya kiralanabilecek elektrikli aracı Ami'yi tanıttı Tam Boyutta Gör

Citroen Ami’nin bataryası, standart priz ve elektrik kablosuyla 3 saatte şarj edilebiliyor. Uygun kablo kullanıldığında Wallbox veya şarj istasyonlarından da şarj edilebiliyor. Citroen Ami, küçük boyutları, 7.2 metre dönüş çapı ve sıfır emisyonlu sürüş özelliği ile scooter’lar, bisikletler, moped’ler ve hatta toplu ulaşım için iddialı bir rakip olarak görülüyor.

Satış fiyatı vergiler dahil 6 bin 900 euro

Gelelim Citroen Ami’nin en ilgi çekici yanlarından biri olan fiyat konusuna. Fransa’da vergiler 6 bin 900 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak Ami’yi uzun dönem kiralama ve araç paylaşım servisleriyle de kullanmak mümkün olacak. Araç paylaşım servisiyle dakikası 0.26 euro veya 9.90 euro aylık abonelikle kullanılabilecek Citroen Ami, uzun dönem kiralama seçeneğinde ise aylık 19.99 euro ödemeyle müşterilerin kapısına gelecek.

Citroen Ami, 30 Mart’tan itibaren Fransa’da, birkaç ay sonra da İspanya, İtalya, Belçika, Portekiz ve Almanya’da siparişe açılacak. Teslimatlar ise Haziran ayında başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13322 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, citroen ami ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim