Anlık Bildirim

Koronavirüsü nedeniyle Foxconn ve Samsung tesisleri üretimi durdurdu

Korona virüsünün etkili olduğu şehirlerde üretim tesisleri de tedbir amaçlı geçici olarak kapatılıyor. Foxconn, Samsung gibi devler geçici tedbirden olumsuz etkilenmeye başladı.

Koronavirüsü nedeniyle Foxconn ve Samsung tesisleri üretimi durdurdu

Tüm dünyayı etkisi altına alan Çin'deki koronavirüsü salgını teknoloji dünyasını da derinden etkileyecek gibi. Dünyanın üretim üssü olması Çİn'i çok kritik bir noktaya taşımış durumda.

Üretim etkilendi

Wuhan kentinde vahşi hayvan pazarlarında başladığı tahmin edilen corona virüsü salgını nedeniyle Hubey eyaletinde 40 milyondan fazla kişinin karantina altında olduğu bildiriliyor. Ölü sayısı 80 olurken vaka sayısı 3 bini geçmiş durumda. Çin'de birden fazla eyalette karantina tedbirinin uygulanması beklenirken pek çok ülkede koronavirüsü vakası görülmüş durumda.

Gelen bilgilere göre salgının yaşandığı kentlerdeki büyük üretim tesisleri tedbiren geçici olarak kapatılıyor. Tesislerin Foxconn, Samsung, FMCG, Johnson&Johnson gibi büyük isimlere ait olduğu ifade ediliyor.

Tedbirin 1-2 hafta sürmesi beklenirken elbette bu süre salgının şiddeti ile doğrudan alakalı. Eğer yetkililer salgına yeterli şekilde müdahale edemezse hem bu sürenin uzaması hem de diğer kentlerdeki tesislerin de kapatılması söz konusu.

Şimdilik net bilgiler vermek mümkün değil ancak uzun süreli ve geniş çaplı üretimin durdurulmasının stoklara ve fiyatlara nasıl etki edeceğini zaten okuyucularımız tahmin edecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4040 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
corona foxconn, Mobil Teknolojiler ve Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim