Anlık Bildirim

Linkin Park, yapay zekâ ile oluşturulan müzik videosunu yayınladı

2000’lerin efsane rock grubu Linkin Park, tamamen yapay zekâ ile oluşturulan müzik videosunu yayınladı. Videoda 2017’de vefat eden Chester Bennington’ın yer alması dikkatleri çekti.
Linkin Park, yapay zekâ ile oluşturulan müzik videosunu yayınladı Tam Boyutta Gör
2000'lerin başındaki alternatif rock alanında önemli işlere ve başarıla imza atan popüler grup Linkin Park, bir süredir sessizliğe teslim olmuştu. Ancak kısa bir süre önce grup, daha önce yayınlanmamış olan Lost adlı parçalarını yapay zekâ ile oluşturulan müzik videosuyla paylaştı.

Yapay zeka ile oluşturulan müzik videosu 

Lost’un videosu tanınmış Web3 sanatçıları Emily Yang ve Maciej Kuciara tarafından kurulan Shibuya stüdyosu aracılığıyla ortaya kondu. Videonun oluşturulması için yapay zekâ girişimi Kaiber ile birlikte çalışıldı. Ortaya çıkan eser ise oldukça iddialı.

Yapay zekâ destekli bir grafik motoru kullanan Kaiber, potansiyel videonun ideal versiyonunu açıklayan bir komut istemine dayalı olarak yeni video oluşturuyor. Oluşturulan videolar bir dizi farklı stil seçenekleriyle de değiştirilebiliyor. Sahnelerin oluşturulmasında ilk animasyonlu müzik videolarından, orijinal sanat eserleri ve arşiv görüntülerinden yararlanıldı.

Daha önce yayımlanmamış olan Lost’u Chester Bennington sesi ve animasyonuyla aşağıdan izleyebilirsiniz. Bu arada bu şarkı Linkin Park’ın 7 Nisan'da yayınlanacak olan Meteora 20th Anniversary Edition albümünün içerisinde olacak. Orijinal Meteora albümü 2003’te yayınlanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim