Anlık Bildirim

Apple, ResearchKit ile tıp alanına daha fazla yatırım yapıyor

Apple, ResearchKit ile tıp alanına daha fazla yatırım yapıyor

Geçen yıl Health uygulaması ile kullanıcıların yaşam değerlerini takip etmesini sağlayan Apple, HealthKit platformu ile de üçüncü taraf firmaların ve sağlık kuruluşlarının bu değerlere erişmesini sağlamıştı. Şimdi ise ResearchKit adlı yeni bir platform daha duyuruldu.
ResearchKit tıbbi araştırmalar için özel olarak geliştirilmiş bir yazılım olarak nitelendiriliyor. HealthKit ile birlikte ResearchKit platformu hastalıkların teşhisinde önemli bir rol oynayacak. Kısaca tıp profesyonellerinin tıbbi teşhis odaklı uygulamalar geliştirmesi daha da kolaylaşacak.
Apple tanıtım esnasında ResearchKit ile geliştirilen ve pek çok hastalığın teşhisinde kullanılacak çeşitli uygulamalar da görücüye çıkardı. Bu uygulamalar göğüs kanserinden Parkinson ve şeker gibi pek çok hastalığa hitap ediyor. Bu uygulamalar ile elde edilecek veriler araştırma projeleri için kullanılacak ve Apple bu verilere erişemeyecek. Ayrıca bu sürece katılmak gönüllülük esasına göre olacak.
Apple şimdiden University of Rochester ve Sage Bionetworks gibi pek çok saygın kuruluş ile işbirliği yapmaya başladı. Bugüne kadar 1 milyardan fazla iOS cihazı satıldığı için ResearchKit platformunun ulaşabileceği potansiyel inanılmaz olacaktır. Sadece belirli bir kullanıcı kitlesinin katılması bile teşhis konusunda önemli adımlar atılmasına neden olabilir. Uzmanlar tıbbi araştırmalar konusunda klasik anlayışın ResearchKit ile yıkılabileceğini düşünüyor.
ResearchKit platformu önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Platform ile geliştirilmiş göğüs kanseri, Parkinson ve şeker gibi pek çok hastalıkla ilgili uygulama da ilk günden itibaren indirmeye hazır hale getirilecek. Apple ayrıca kamu yararına olması açısından platformu açık kaynak haline getirmeyi de planlıyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim