Anlık Bildirim

İnternette tuhaf bir akım daha: Milk Crate Challenge

Sosyal medyada tuhaf bir akım başladı: Milk Crate Challenge. Bu akımda kişiler ortada hiçbir sebep yokken süt kasalarına tırmanıyor ve sonra da düşüyorlar. Tıp uzmanları bu trend konusunda uyardı.

Milk Crate Challenge akımı nedir? İşte detaylar

Bilindiği üzere sosyal medyanın ortaya çıkmasından sonra insanlar sosyal medya platformlarında çeşitli trendler oluşturdular. Bu aralar da internette Milk Crate (Süt Sandığı) Challenge var. Bu akımda kişiler, süt sandıklarını üst üste koyarak oradan düşüyorlar. Bu trend TikTok, Instagram ve Twitter'da daha çok görüntüleniyor. 

Öte yandan TikTok tarafından yasaklanan akım, #milkcratechallenge hashtag'li 10 milyon,  #cratechallenge hashtag'li 82 milyon görüntülenmeye sahipti. Akımda insanlar ilk önce sandıkları basamaklar halinde istifliyorlar. Elbette üst üste konan sandıklar yükseldikçe daha güvencesiz hale gelmeye başlıyor. İki tarafından basamaklarla kurulan bu sandık yığınına insanlar, bir tarafından sonuna kadar çıkıp, diğer tarafından inmeye çalışıyorlar. Genelde kasalar dayanmayıp insanların yere düşmesine sebep oluyor. 

Basit görünen bu trend insanlar tarafından tuhaf bir şekilde ciddiye alınıyor. Hatta Doctors Today'de düşmelerin bileklerin kırılmasına, omuz çıkıklarına ve menisküs yırtıklarına sebep olabileceği yazıldı. Benzer bir şekilde Baltimore Sağlık Departmanı Twitter'da yaptığı bir paylaşımla insanları, koronavirüsten ötürü hastanede bu trende katılanlar için yatak olmayacağı konusunda uyardı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7397 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Milk Crate Challenge, Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim