Anlık Bildirim

Mecliste telefonlarıyla ilgilenen vekilleri ifşa eden yapay zeka sistemi geliştirildi

Belçikalı bir geliştirici, meclis oturumları sırasında telefonlarıyla ilgilenen milletvekillerini tespit edip sosyal medyada ifşa etmek için yapay zeka tabanlı bir uygulama tasarladı.

Milletvekillerini ifşa eden yapay zeka geliştirildi Tam Boyutta Gör

Belçikalı spiker ve yazılım geliştiricisi Dries Depoorter, meclis toplantıları sırasında cep telefonlarıyla ilgilenen milletvekillerini tespit eden bir uygulama geliştirdi. Söz konusu sistem politikacıların meclis oturumlarında akıllı telefonlarında ne kadar zaman harcadıklarını hesaplayabiliyor.

Milletvekillerini ifşa eden yapay zeka geliştirildi Tam Boyutta Gör

Yapay zeka teknolojisini kullanan The Flemish Scrollers uygulaması, Belçika'nın Flaman bölgesindeki hükümet toplantılarının canlı YouTube yayınlarını analiz ederek, oturum sırasında telefonlarıyla uğraşan milletvekillerini tespit ediyor. İfşa olan politikacının yüzünün etrafında Twitter'daki kullanıcı adını içeren bir çerçeve beliriyor.

Milletvekilleri kısa videolarla ifşa ediliyor 

Depoorter ayrıca meclis toplantılarını dinlemek yerine telefonlarıyla uğraşan milletvekillerinin kısa videolarını, kendilerini de etiketleyerek Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında yayınlıyor. Bunun amacı politikacıların telefonla oynamak yerine dikkatlerini meclisteki toplantıya vermelerini sağlamak.

Depoorter, geliştirdiği uygulamanın kaynak kodunu diğer ülkelerdeki meraklılar tarafından kullanılabilecek şekilde açmayı planlıyor. Böylelikle Flemish Scrollers sadece Belçika'da değil diğer meclislerdeki milletvekillerini ifşa etmek için de kullanılabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10293 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yapay Zeka, meclis ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim