Anlık Bildirim

Youtube'da giderek popülerleşen bir hobi: Minyatür baraj yapımı

Minyatür baraj yapımı giderek daha fazla insanın hobisi haline geliyor. Elbette diğer minyatür yapılar gibi baraj yapımı da tamamen yeni değil. Ancak bu minyatür barajlar gerçekten çalışıyor.

Minyatür barajlar nasıl yapılıyor? İşte ayrıntılar

Youtube'da giderek popülerleşen tuhaf bir hobi var: Minyatür baraj yapımı. Bu barajlar minyatür ölçekte yapılmış olsalar da çalışıyorlar. Yalnızca teknik anlamda çalışmakla kalmayan bu barajlar, gerçekten de iyi çalışan sıhhi tesisata ve jeneratörlere sahipler. 

Yukarıda bir Youtube kanalından paylaşılan videoda, Arizona-Nevada eyalet sınırında bulunan Mead Gölü'ndeki bir barajın minyatürü yapılıyor. Ayrıca minyatür yalnızca o barajın kendisine benzemekle kalmıyor aynı zamanda da mümkün olduğunca benzer inşaat yöntemleri kullanılarak tasarlanıyor. Minyatür barajda tepeden geçen karayolu ve elektrik santrali de birebir kopya edilmiş. Hatta minyatür elektrik santrali, enerji de üretiyor. 

Bu minyatür yapılar bize mühendislik fakültelerindeki düzenekleri hatırlatıyor. Sadece basit bir hobi gibi görünmelerine rağmen videolar fazlasıyla eğitici. Hatta tıpkı deprem simülasyonlarındaki minyatür binalar gibi bu barajlar da daha sonra gerçek barajlarda ortaya çıkabilecek sorunların tespiti için kullanılabilirler. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim