Anlık Bildirim

MIT araştırmacıları, hastanın aşı geçmişini kaydetmek için yeni bir yol geliştirdiler

MIT mühendisleri, aşı ile birlikte bir mikroiğne yamasıyla verilen kuantum nokta boyasını kullanarak tıbbi bilgileri cilt altında saklamanın bir yolunu geliştirdiler.

MIT araştırmacıları, hastanın aşı geçmişini kaydetmek için yeni bir yol geliştirdiler Tam Boyutta Gör

Aşı eksikliği, her yıl, başta gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon önlenebilir ölüme neden olmaktadır. Bu ülkelerdeki aşı kampanyalarını zorlaştıran faktörlerden biri, tıbbi kayıtları saklamak için çok az altyapı olmasıdır. Bu nedenle belirli bir aşıya kimin ihtiyaç duyduğunu belirlemek için genellikle kolay bir yol yoktur. 

MIT mühendisleri, bir hastanın aşılama geçmişini kaydetmek için yeni bir yol tasarladılar; bilgileri çıplak gözle görülemeyen ve aşı ile aynı zamanda deri altına verilen desenli bir boyada saklamak.

MIT araştırmacısı Kevin McHugh: “Kağıt aşı kartlarının sıklıkla kaybolduğu veya hiç bulunmadığı ve elektronik veritabanlarının olmadığı alanlarda bu teknoloji ile her çocuğun aşılanmasını sağlamak için hasta aşılama geçmişinin hızlı ve anonim olarak tespit edilmesi sağlanabilir.” dedi.

MIT araştırmacıları, hastanın aşı geçmişini kaydetmek için yeni bir yol geliştirdiler Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar, kuantum noktaları adı verilen nanokristallerden oluşan yeni boyalarının, cildin altında en az beş yıl kalabileceğini ve burada özel donanımlı bir akıllı telefon tarafından tespit edilebilen kızılötesi ışık yayabileceğini söylüyorlar. Bu boyalar, farklı aşıları işaretlemek için farklı desenler halinde düzenlenebiliyor.

Kuantum noktaları 3,7 nanometre çapındadır ve 16 mikron çapında küreler oluşturan mikropartiküller içinde kapsüllenmiştir. Bu daha sonra cilde geleneksel bir şırınga ve iğne yerine bir mikroiğne yaması yoluyla uygulanır. 1.5 milimetre uzunluğundaki mikroiğneler, iki dakika boyunca kısmen çözünerek yüklerini serbest bırakır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim