Anlık Bildirim

MIUI 13 sonunda tanıtıldı: Hız, kararlılık ve pürüzsüz deneyim

Xiaomi bugün düzenlediği büyük etkinlikte, sadece görsel olarak değil aynı zamanda kararlılık, performans, güvenlik ve gizlilik açısından da yenilikler sunan MIUI 13 arayüzünü tanıttı.

MIUI 13 sonunda tanıtıldı: Hız, kararlılık ve pürüzsüz deneyim Tam Boyutta Gör

Xiaomi bugün düzenlediği etkinlikte Android 12 tabanlı MIUI 13 arayüzünü resmi olarak tanıttı. Yeni ürün yazılımı görsel değişikliklerin yanı sıra kararlılık, performans, güvenlik ve gizlilik açısından birçok iyileştirmeyi de beraberinde getiriyor.

Çinli şirket etkinlik sırasında sadece daha önce ipuçları verilen performans artışlarından değil, aynı zamanda MIUI 13'ün günlük yaşamdaki diğer birçok avantajdan da bahsetti. Yeni arayüzle kutudan çıkacak ilk telefonlar bugün tanıtılan Xiaomi 12 serisi olacak.

MIUI 13 sonunda tanıtıldı: Hız, kararlılık ve pürüzsüz deneyim Tam Boyutta Gör

Arayüze kozmetik dokunuşlar

MIUI 13 ile birlikte sistem yazı tipinde değişikliğe gidildi. Artık tüm arayüzde akıllı telefon ekranında görüntülenmeye daha uygun olan MiSans yazı tipi kullanılıyor. Ayrıca ana ekran daha minimalist ikonlar ve renk paletiyle güncellenmiş bir görünüme kavuştu.

MIUI 13 arayüzü yeni duvar kağıtları, temalar, sistem sesleri, widget'lar ve animasyonlar içeriyor. Çinli marka duvar kağıtları için Beauty Science ile işbirliği yaptı. Ayrıca kontrol merkezinin de elden geçirilerek yenilendiğini hatırlatmak gerekir.

MIUI 13 sonunda tanıtıldı: Hız, kararlılık ve pürüzsüz deneyim Tam Boyutta Gör

Android'deki en akıcı deneyim

Şirket lansman kapsamında Master Lu karşılaştırma testinin sonuçları da yayınlandı. Yeni arayüzün akıcılığı çeşitli senaryolarda MIUI 12.5 versiyonuna kıyasla %15-52 oranında iyileştirilmiş durumda. Zira Xiaomi sürekli MIUI 13'ün Android'deki en pürüzsüz arayüz olduğu vurguluyor. Sanal RAM genişletme desteği ve geliştirilmiş güç tasarrufu modu da açıklanan diğer detaylar arasında yer aldı.

MIUI 13 sonunda tanıtıldı: Hız, kararlılık ve pürüzsüz deneyim Tam Boyutta Gör

MIUI 12.5'te tanıtılan atomik bellek özelliği, gelişmiş bellek yönetimi sağlarken, uygulama belleğini ayırıp gereksiz işlemleri akıllıca sonlandırıyor. Arka plan uygulamalarının kaynak tüketimi de azaltıldı. MIUI 13 ile akıllı telefonların performansı üç yıl sonra bile %5'ten fazla düşmeyecek. Focus Computing 2.0 teknolojisi temel uygulamalara ek kaynaklar tahsis ederek sorunsuz çalışmalarını sağlayacak.

Yeni güvenlik korumaları

Şirket MIUI 13'e akıllı yüz tanıma, filigran ve e-dolandırıcılık koruması olmak üzere üç yeni güvenlik özelliği ekledi. Ayrıca Xiaomi ekosistemindeki cihazların birbiriyle etkileşimi de geliştirildi. Akıllı telefonlar, tabletler, saatler, TV'ler ve akıllı ev aletlerinden bahsediyoruz. Mi Magic Center işlevi bu cihazlar arasında içerik aktarımını daha kolay hale getirecek.

MIUI 13'ün beta sürümleri bugün itibarıyla Xiaomi MIX 4, Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro, Mi 11, Mi 11 Lite 5G, Redmi K40 Pro ve Redmi K40 modellerine kurulabilecek. Yeni arayüzün kararlı sürümü Ocak ayında Xiaomi 12X, 12, 12 Pro, Mi 11, Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra için yayınlanacak. Xiaomi MIX Fold için MIUI Fold ise Nisan ayında gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11732 kez okundu.
38 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
MIUI 13, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim