Anlık Bildirim

Monaco'daki marinalara kurulan elektrikli şarj istasyonları ve "ekolojik sorumluluk"

Monaco'daki lüks marinalara elektrikli şarj istasyonları kurulmaya başlanıyor. Dünyadaki en zengin insanların bulunduğu yerlerdeki bu girişimler, bizi "ekolojik sorumluluk" fikrini sorgulamaya itiyor.

Monaco'daki marinalara elektrikli şarj istasyonları kuruluyor. Tam Boyutta Gör

Yacht Club de Monaco, sürdürülebilir hareketliliği destekleme konusundaki itibarını arttırmak ve büyüyen elektrikli tekne yat pazarına hizmet etmek için kısa süre önce limandaki şarj tesislerine bir çift Aqua SuperPower 2. nesil hızlı şarj cihazı ekledi. 

Benzer elektrikli istasyonlar Monaco Limanı'ndaki Société Monégasque Internationale Portuaire'nin (SMIP) sahibi olduğu Cala del Forte ismindeki marinada da kuruldu. Şirket bu istasyonların kurulmasını "sürdürülebilirlik felsefesi" ve "ekolojik sorumluluk" sözleriyle açıklamıştı. Öte yandan buradaki elektrikli istasyonları kullanan insanlar, dünyanın en zengin %1'lik kesiminde bulunuyor. 

Monaco'daki marinalara elektrikli şarj istasyonları kuruluyor. Tam Boyutta Gör

Peki neredeyse 100 milyon dolarlık mega yatların bulunduğu bu marinalara elektrikli istasyonların kurulması ne anlama gelmektedir? Bilindiği üzere elektrikli araç teknolojileri ilk önce gelişmiş ülkelere geliyor. Bununla birlikte dünyada CO2 emisyonlarının en fazla olduğu yerler de yine bu ülkeler. Yani başta denildiği üzere bu "doğa dostu" girişimler doğrudan markaların itibarlarını arttırmak için yapılıyor olabilir. Ancak diğer yandan bu "ekolojik sorumluluk" tavrı, dünyayı bu hale getirenlerin yaptıklarıyla sözde yüzleşmeleri de olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim