Anlık Bildirim

Elon Musk, Jeff Bezos'u lobi yapmayla suçladı

NASA ve SpaceX'in Artemis Programı kapsamında sözleşme yapmasının ardından Blue Origin, çeşitli yerlere şikayetlerde bulundu. Sonrasında Elon Musk, Bezos'u lobicilikle suçladı.

Musk, Bezos'a lobici dedi Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere bir süredir özel şirketler ve onların göz önündeki zenginleri bir uzay yarışı içindeler. En son yarış hatırlarsak Jeff Bezos ve Richard Branson'un uzay turizmi üzerindeki mücadeleleriydi. Şimdi SpaceXNASA'dan 2,9 milyar dolarlık ay iniş sözleşmesini aldıktan Elon Musk, Bezos'un ismini vermeden milyarderlerin "karanlık lobi işleriyle" uğraşması yerine gerçek ay iniş donanımına biraz para harcamayı düşünmeleri gerektiğini söyledi. 

Artemis Programı kapsamında NASA, astronotları ay üzerine taşıyacak bir uzay aracı için uygun bir aday aramıştı. Nisan ayında ABD uzay ajansı sözleşmeyi SpaceX'e verdi ve 2024 yılına kadar insanları tekrar aya götürebilecek bir uzay aracı inşa etmesini istedi. 

Blue Origin de dahil olmak üzere diğer teklif sahipleri, NASA'nın sözleşmeyi tek bir girişime vermesini protesto ederek sözleşmenin birden fazla şirkete paylaştırılması gerektiğini savundular. Bununla birlikte Blue Origin, bu sözleşme işinde SpaceX'in de parmağını olduğunu savundu. Elon Musk'ın iddia ettiği üzere bundan sonra Blue Origin, NASA'nın kararının geri alınması için güçlü bir şekilde lobi yaptı. Ayrıca Bezos'un şirketi bu durumu Devlet Hesap Verebilirlik Ofisi'ne de şikayet etti. 

Branson, Temmuz ayında ticari uzay yarışının ilk turunda Bezos'u yendiğinde bile Musk, Branson'un yanında yer almıştı. Bilindiği üzere zaten sosyal medyada Elon Musk ve Jeff Bezos'un arasında soğuk bir ilişki var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim