Anlık Bildirim

Navi 21 GPUlu Radeon Pro kartı görüntülendi

AMD’nin RDNA 2 mimarisini temel alan Radeon Pro modelleri görünüşe göre yakın olabilir. Yeni GPU’yu taşıyan ilk iş istasyonu odaklı kart yakından görüntülendi.

Navi 21 GPUlu Radeon Pro kartı görüntülendi Tam Boyutta Gör

Kırmızı ekip oyuncu kartlarının ardından RDNA 2 mimarisini profesyonel alana taşımaya hazırlanıyor olabilir.

Son paylaşılan fotoğraflar RDNA 2 mimarisi üzerinde yükselen Radeon Pro kartına ait. Full Secure TT GLXL olarak etiketlenen modelin daha önce de ortaya çıkan Navi 21 GLXL GPU’sunu temel aldığı düşünülüyor. 16 GB VRAM’le kombine edilen Radeon Pro modeli aynı zamanda RDNA 2 mimarili ve blower fanlı ilk kart olma niteliği taşıyor.

Blower fanlı ilk RDNA 2 mimarili kart

Mevcut Navi 21 GPUlu oyuncu kartlarına bakacak olursak blower tipi soğutma yetersiz kalacağı düşünülebilir. Buna karşın GPU’da gidilebilecek olası kırpmalar ve saat hızı kanadındaki optimizasyonlar neticesinde kart 2 slot kaplayan blower soğutucunun üstesinden gelebileceği bir seviyeye çekilebilir.

Navi 21 GPUlu Radeon Pro kartı görüntülendi Tam Boyutta Gör

PCB’si de görüntülenen modelde RX 6800 XT’ye nazaran bazı değişiklier olsa da GPU’nun yer aldığı bölümdeki benzerlik kartın Navi 21’i temel alması tahminini güçlendiriyor.

Navi 21 GPUlu Radeon Pro kartı görüntülendi Tam Boyutta Gör

RDNA 2 mimarili Radeon Pro ailesinin Nvidia tarafındaki karşılığı ise 48 GB VRAM’e kadar ölçeklenen RTX Ampere serisi. Bununla birlikte Nvidia’nın 12-24 GB seçenekleri üzerinde çalıştığı iddiası AMD’nin son mühendislik örneği modelini açıklar nitelikte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim