Anlık Bildirim

New York Polis Departmanı, uzayan kol eklentisine sahip robot köpek Spot’u test etmeye başladı

Boston Dynamics tarafından geliştirilen ve yakında uzayan bir kol eklentisine sahip olacak robor köperk Spot, aynı eklentiyle New York Polis Departmanı tarafından da test ediliyor.

New York Polis Departmanı, uzayan kol eklentisine sahip robot köpek Spot’u test etmeye başladı Tam Boyutta Gör
Koreli Hyundai tarafından satın alınan Boston Dynamics’in geliştirdiği robot köpek Spot’un önümüzdeki yıl içinde uzayan bir kol eklentinse sahip olacağını daha önce duyurmuştuk. Spot’u yeni eklentisiyle test eden kurumlardan biri de New York Polis Departmanı (NYPD) oldu.

NYPD’nin digidog (Dijital Köpek) adını verdiği Spot sürümü, aslında 2019 yılı içinde teste alınmış. Ancak oldukça titiz bir şekilde sürdürülen test süreci halen devam ettiği belirtiliyor. Henüz sahaya resmi olarak inmeyen Digidog için en erken görev tarihi olarak ise 2021 yılının başları telaffuz ediyor.

Emniyet kuvvetlerinin baskın türü faaliyetlerde kapıların açılması veya engellerin kaldırılması gibi personelin hayatını tehlikeye atabilecek eylemlerde tercih edilmesi muhtemel olan robot, gerçek dünya durumlarında da test edilmiş. Bir rehine durumu ve silahlı bir şahsın kurduğu barikatın yıkılması için kullanılan Digidog, söylenene göre görevlerini başarıyla yerine getirmiş.

NYPD’ye göre “polis memurları ile insanları koruyacak ve onların hayatını kurtaracak” köpeğe ait tatbikat videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim