Anlık Bildirim

Nvidia patent ihlal soruşturmasında suçlu bulundu, gözler Rambus'ta

Nvidia patent ihlal soruşturmasında suçlu bulundu, gözler Rambus'ta

Uluslararası Ticaret Komisyonu, sonucu merakla beklenen soruşturmasını tamamladı ve Rambus'a ait bazı patentlerin Nvidia tarafından çiğnendiği hükmüne vardı. Bellek kontrolcüsüyle ilgili olduğu ve GeForce serisiyle birlikte Quadro, nForce, Tesla ve Tegra serisi gibi grafik odaklı diğer donanımlarda da ihlal edildiği belirtilen patentlere ek olarak komisyon, başvurusu yapılan diğer iki patenti ise soruşturma kapsamında geçersiz saydı.

Soruşturma sonucunda Nvidia çözümlerine ithalat yasağı istenebileceği belirtilirken aynı zamanda bazı HP bilgisayarları gibi, bahsi geçen donanımların yer aldığı kimi ürünlerin de bu kapsama alınabileceği bildiriliyor. Ancak benzer gelişmeleri göz önüne alırsak, XDR bellek teknolojisinin yaratıcısı olan ve bellek teknolojileriyle ilgili çok sayıda patente sahip olduğu belirtilen Rambus'un, Nvidia ile tazminat odaklı daha yapıcı bir anlaşma yoluna gitmesi bekleniyor.

Benzer şekilde Samsung'la da mahkemelik olan Rambus, geçtiğimiz günlerde, bir kısmı nakit olmak üzere Samsung'un toplamda 900 milyon dolarlık ödemeyi kabul ettiği yeni bir anlaşma imzalamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10883 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, nvidia ve soruşturma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim