Anlık Bildirim

Oppo, yeni şarj çözümleri teknolojilerini tanıttı

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, gerçekleştirdiği bir etkinlik ile yeni şarj çözümlerini açıkladı. Şirket, yeni teknolojileri ile daha güvenli ve daha verimli şarja odaklanıyor.

Oppo, yeni şarj teknolojilerini tanıttı: İşte yenilikler Tam Boyutta Gör

Oppo, pil güvenliği algılama çipi, dahili dizili çift hücre yapısı ve çok daha fazlasını içeren çok sayıda yeni şarjteknolojilerini duyurdu. Çinli şirket, geliştirdikleri teknolojilerin sağlayacağı sonuçları ve kendilerinin gelecek planlarını da açıkladı.

Oppo'dan yeni şarj teknolojileri

Oppo geçtiğimiz yıl 125W şarj teknolojisini tanıtmıştı ancak şirket, şu an için bu hızlı şarj teknolojisinin kullanılması taraftarı değil. OPPO Araştırma Enstitüsü'nden Zhang Jialiang: "OPPO'nun görüşüne göre 125W hızlı şarj teknolojisi yeterince olgun değil ve bazı ayrıntılı deneyimlerin iyileştirilmesi ve mükemmelleştirilmesi gerekiyor. OPPO'nun peşinde olduğu şey kapsamlı ve tüm senaryolar için optimum şarj deneyimi." ifadelerinde bulunarak duyurdukları teknolojilerin şimdilik 65W Super VOOC hızlı şarj çözümlerini iyileştirmek adına yapıldığını söyledi.

Şirket ilk olarak, tek pil mahfazasında aralarında özeli bir polimer malzeme bulunan iki hücreye yer vererek çift hücrenin tüm güvenlik performansını korurken, hücrelerin birbirine müdahale etmeden bağımsız olarak çalışmasını amaçlıyor.

Oppo, yeni şarj teknolojilerini tanıttı: İşte yenilikler Tam Boyutta Gör

Oppo, pil güvenliği algılama çipiyle pildeki anormal voltaj düşüşlerini belirleyecek ve pili kontrol ettirmeleri veya değiştirmeleri gereken zamanlarda kullanıcıları uyaracak.

Çinli şirket, yeni akıllı şarj teknolojisi ile farklı pil kapasiteleri ve şarj adaptörleri için en iyi şarj akımını dinamik olarak düzenleyebilecek. Bu sayede şarj ısısı kontrol edilerek pil ömrü ve şarj hızı artırılabilecek.

Öncekilere göre iki kat daha düşük bir iç direnç değerine sahip düşük empedanslı bir sigorta geliştiren Oppo, bu sayede ısı üretimini yarı yarıya azalttığını söyledi.

Şirketin şarj çözümlerine getireceği en büyük değişiklik, devrelerde galyum nitrit kullanımı olacak. Bu Oppo'nun şarj çözümlerinde ilk defa galyum nitrit kullanması anlamına geliyor. Galyum nitrit, silikondan daha iyi voltaj direnci sunuyor, bu da daha küçük şarj cihazları yapılmasını ve akımı aktarmada daha verimli olmasını sağlıyor.

Çnili teknoloji şirketi Oppo, bu teknolojileri kullanarak 65W şarjın artık %20 daha hızlı olduğunu ve 30 dakikada 4.500mAh bataryayı sıfırdan doldurabileceğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim