Anlık Bildirim

2018 Ford Focus çarpışma testlerinden alnının akıyla çıktı

EuroNCAP'in kriterleri daha da zorlaştırılan çarpışma testlerine tabi tutulan 2018 Ford Focus, sağlamlığı ile göz doldurdu. 2018 Ford Focus'un çarpışma testlerinden aldığı detaylı puanlar haberimizde:

2018 Ford Focus çarpışma testlerinden alnının akıyla çıktı Tam Boyutta Gör
 

Tasarımın yanı sıra güvenlik teknolojilerinde de yapılan güncellemeler 2018 Ford Focus’un elini epey güçlendirmiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde EuroNCAP’in daha da zorlu hale getirilen yeni test kriterleri uygulanarak teste tabi tutulan yeni Ford Focus, 5 yıldız alarak sınıfının en sağlam araçları arasına yerleşmeyi başardı.

2018 Ford Focus’un çarpışma testleri saatte 64 km ve 50 km olmak üzere iki farklı hızda gerçekleştirildi. Oldukça başarılı bir performans sergileyen araç, yetişkin yolcu korumasında %85, çocuk yolcu korumasında %87, yaya güvenliğinde %72, ve son olarak araç güvenlik testlerinde de %75 başarı elde ederek 5 yıldız almayı hak etti.

Yandan çarpışma testlerinde en yüksek puan 

EuroNCAP tarafından teste tabi tutulan araç 2018 Ford Focus 1.0 Trend paketi oldu. Yeni C2 platformu ve yüzde 33 oranında yüksek dayanımlı ve presle sertleştirilmiş çelik kullanımı sayesinde önden çarpışma testlerinde yüzde 40’lık bir iyileşme gösterirken, yandan çarpışma testlerinde de en yüksek puanı elde etti.

2018 Ford Focus’la birlikte gelen gelişmiş sürüş destek sistemleri üç radar, iki kamera ve 12 ultrasonik sensörden destek alıyor. Bu sistemler arasında adaptif hız kontrolü, trafik işareti algılama, şerit hizalama, dur-kalk, ters yön uyarısı, çapraz trafik uyarısı, çukur analiz teknolojisi oldukça önem taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5707 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2018 ford focus, 2018 ford focus özellikleri ve ford focus euroncap
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim