Anlık Bildirim

Kia Sportage, dizel-hibrid versiyona kavuşuyor

Güney Koreli üretici, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile Ecodynamics+ adını verdiği dizel-hafif hibrid motorunu duyurdu. Bu motoru ilk kullanacak model ise Kia Sportage olacak

Kia Sportage, dizel-hibrid versiyona kavuşuyor Tam Boyutta Gör
 

Kia, ürün gamını elektriklendirme planlarını gerçeğe dönüştürmeye ilk olarak yeni bir dizel-hibrid modelle başlayacak. Kia Sportage Ecodynamics+ adındaki model, hafif hibrid teknolojisine sahip dizel motorla birlikte bu yılın sonunda satışa sunulacak.

Güney Koreli markanın beş koltuklu SUV modeli Kia Sportage Ecodynamics+, diğer üreticilerden aşina olduğumuz 48V hafif hibrid teknolojisini kullanacak. 0.46 kWh 48V lityum iyon batarya kullanan bu sistem, ilerleyen zamanlarda diğer Kia modellerinde de kullanılmaya başlanacak.

Kia tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, aracın sahip olduğu bu sistem motor ve jeneratör olarak iki farklı biçimde görev yapacak. Hızlanma sırasında motor moduna geçecek sistem, 10kW elektrik gücü ve fazladan tork sağlayarak dizel motor üzerindeki yükü azaltacak ve emisyonu düşürecek. Jeneratör moduna geçtiğinde ise frenlemeden elde ettiği kinetik enerji ile bataryayı şarj edecek.

"Karbondioksit salınımını %4 düşürecek" 

Koreli üretici, hafif hibrid sistemle birlikte çalışacak dizel motorlar hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. Ancak, standart Sportage modelinde bulunan 1.7 litre ve 2.0 litrelik dizel motorlardan ikincisinin kullanılmasına muhtemel gözüyle bakılıyor. Şirket, manuel şanzıman ile eşleştirilen dizel hafif hibrid teknolojisinin karbondioksit salınımını WLTP standartlarına göre %4 oranında düşürdüğünü iddia ediyor.

Dizel-hafif hibridin piyasaya sunulmasından sonra aynı teknoloji benzinli motorlarla birlikte de kullanılacak. Kia’nın uzun vadeli planları arasında 2025 yılına kadar 5 yeni hibrid, 5 plug-in hibrid, ve 5 tamamen elektrikli araç üretmek yer alıyor. Bu yıl piyasaya sürülecek olan elektrikli Kia Niro modeli de bu araçlar arasında yer alıyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim