Anlık Bildirim

Yeni 2021 Volkswagen Taigo tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Avrupa pazarı için gösterimi yapılan yeni Taigo'nun teslimatları bu yılın sonunda başlayacak. Kompakt coupe-SUV modeli Türkiye'de de göreceğiz. İşte Taigo'ya ilişkin detaylar:

volkswagen taigo suv arka tasarım Tam Boyutta Gör

Volkswagen'in SUV çılgınlığı sürüyor. Alman marka, yılın ilk çeyreğinde çizimlerini paylaştığı 2021 Volkswagen Taigo'nun örtüsünü kaldırdı. Taigo, coupe-SUV olarak adlandırılan gövde yapısıyla dikkat çekiyor.

Yeni Volkswagen Taigo özellikleriyle neler sunuyor?

2021 Volkswagen Taigo'nun tasarımı size tanıdık geldiyse bu noktada yeni modelin Alman üreticinin Brezilya'daki Nivus isimli modelini temel aldığını belirtmekte fayda var. Sonuç olarak Taigo'nun tasarımı temel aldığı modele oldukça benziyor. MQB A0 platformu üzerine inşa edilen modelin uzunluğu 4270 mm, genişliği 1757 mm, aks mesafesiyse 2566 mm.

Yeni coupe-SUV'un ölçülerine baktığımızda platform ikizi T-Cross'tan daha uzun ve geniş olduğunu görüyoruz. Aks mesafesi konusunda da kıl payı önde diyebiliriz. Ölçüler daha fazla olsa da bagaj hacmi tarafında arka bölümdeki coupe tasarımının etkisini görüyoruz. 2021 Volkswagen Taigo'nun bagaj hacmi 438 litre. T-Cross'ta ise bu değer 455 litreye kadar çıkıyor.

volkswagen taigo suv iç tasarım Tam Boyutta Gör

Eğer mevcut Volkswagen Polo'nun iç mekanına göz attıysanız, 2021 Volkswagen Taigo'daki konsol tasarımı sizlere yabancı gelmeyecektir. MIB3 multimedya sistemi standart olarak 6.5 inç veya opsiyon olarak 9.2 inç dokunmatik ekranla tercih edilebiliyor. Söz konusu sistemde kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği mevcut. Opsiyon listesindeyse dokunmaya duyarlı klima kontrolleri, matrix LED farlar ve yarı otonom sürüşe imkan veren IQ.Drive teknolojisi gibi özellikler bulunuyor.

Avrupa'da sadece önden çekişli olarak satın alınabilecek 2021 Volkswagen Taigo'nun kaputu altında 95 veya 110 beygir güç üreten 1.0 litre üç silindirli TSI ile 150 beygirlik 1.5 litre turbo dört silindirli üniteler tercih edilebiliyor. Şanzıman seçenekleriyse 5 ileri manuel, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG'den oluşuyor.

2021 Volkswagen Taigo'nun fiyatı henüz belli değil. T-Cross ile T-Roc arasına yerleşecek kompakt modelin Avrupa'daki teslimatları bu yılın son çeyreğinde başlayacak. Taigo'yu Türkiye yollarında görmemiz 2022 yılının ilk çeyreğini bulacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25598 kez okundu.
38 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
SUV, coupe ve Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim