Anlık Bildirim

LPG'li araçların AVM otoparklarına girişi için gerekli şartlar belli oldu

LPG'li araçların AVM'lerin kapalı otoparklarına girişini serbest kılan yönetmelik değişikliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki bunun için hangi düzenlemelerin yapılması gerekiyor?

LPG'li araçların AVM otoparklarına girişi için gerekli şartlar belli oldu

LPG'li araçların alışveriş merkezlerinin (AVM) kapalı otoparklarını kullanabilmesi için hangi düzenlemelerin yapılması gerektiği belli oldu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve binaların yangından korunmasına hakkında yönetmelikte değişiklik öngören yönetmeliğe göre, AVM'lerin, "Ticari faaliyet amaçlı park yerleri" için belirlenen kural ve şartları sağlamaları kaydıyla AVM'lerde bulunan kapalı otoparklara LPG sistemli araçların girmesine izin verilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikteki şartlar şöyle:

  • AVM'lerin bu konuda TSE'den hizmet yeterlilik belgesi ile mahallin itfaiye teşkilatının uygun görüşünü alması gerekir.
  • LPG'li araçların alınabileceği otoparkların giriş kısmına, TS 9881'e uygunluk işareti içeren en az 90x60 cm ebatlarında tabela araçların görebileceği şekilde asılır.
  • LPG'li araçların alınabileceği kapalı otopark alanları birinci bodrum katlardan daha aşağıdaki katlarda konumlandırılamaz ve bu otoparklar ile bunların giriş çıkışları, diğer araçların alınacaği otoparklar ile bunların giriş ve çıkışlarından ayrı olarak düzenlenir.
  • LPG'li araçların alınacaği otoparkların havalandırma ve elektrik tesisatı kıvılcım güvenlikli olarak, havalandırma tesisatı yer seviyesinde biriken LPG gazını algılama cihazına bağlı otomatik çalışacak özellikte ve gazı süpürecek kapasitede düzenlenir.
  • LPG'li araçların alınacağı otoparkların zemininde, uygun eğimde dere oluşturularak su drenajı sağlanır. Bu bölümlerde ızgara sistemi kullanılmaz. Dere sisteminin tahliye noktalarında gaz geçişini engelleyecek sifonlu rögarlar kullanılır.
  • Bu otoparkları, tescil belgesinde LPG'li olduğu belirtilen ve geçerli muayenesi bulunan araçlar kullanabilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eylül ayındaki açıklamasında LPG'li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM'leri ilan edeceklerini belirtmişti. Bakan Kurum, "Otoparklar 'LPG'li araçlara uygundur' şeklinde belgelendirilecek. Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG'li araçlar AVM otoparklarına girebilecek" bilgisini paylaşmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3636 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lpgli araçlar avm, lpg kapalı otopark
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim