Plastiğin en çok kullanıldığı alanlardan biri de oyuncak sektörü. Çoğu zaman çocuklarımız sıkıldığı veya bazen de bir yerlerde unutuldukları için yeni oyuncak satın almak maksadıyla oyuncakçıları sıklıkla ziyaret ediyoruz. Bu durum da ne yazık ki atık plastik miktarına ciddi bir katkı sağlıyor.
Çevreye verdiğimiz zararın farkına nihayet varan ve oyuncak piyasasının en büyük şirketlerinden olan Mattel, belki de uzun bir süre önce hayata geçirilmesi gereken bir uygulama ile ürünlerini %100 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmeye hazırlanıyor. Çok kolay bir geçiş süreci olmayacak uygulama için şirketin kendine koyduğu hedef ise 2030 yılı. Buna göre Mattel, önümüzdeki 10 yıl içinde tüm oyuncaklarını biyolojik temelli malzemelerden üretmeye başlayacak.
1940’lı yıllardan beri Hot Wheels, Barbie ve Fisher-Price markaları altında oyuncak satışı yapan şirketin geri dönüştürülmüş malzeme ile üretilen ilk oyuncağı ise ülkemizde “renkli halklar” ismiyle satılan ürünü olacak. Yurt dışında Rock-a-Stack adıyla satılan bebek oyuncağı, yenilenebilir şeker kamışı plastiğinden üretilecek ve %100 geri dönüştürülebilir olacak.
Şirketin Genel Müdürü Richard Dickson geçiş süreci kapsamında yaptığı açıklamada, “İnovasyon, Mattel’in DNA’sında var ve çevresel sürdürülebilirlik de şirketimizin merkezinde yer alıyor. Dünya standartlarındaki tasarımcılarımızın ürettiği ve kuşaklar arası aktarılan oyuncaklarımıza ek olarak, oyuncak sektörünün en çok satan ürünlerinden biri olan “renkli halkaları” sürdürülebilir malzemeyle üretmenin gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullanmış. Şirketin sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerini denetlemek için kendi bünyesinde bir Çevresel Sürdürülebilirlik Konseyi kurduğu da belirtiliyor.
Uzmanlar, rekabetin yoğun olarak yaşandığı oyuncak sektöründe Mattel’in bu girişiminin piyasaya örnek olacağını ifade ediyor. Daha temiz bir gelecek için umarız bu tür girişimler artarak devam eder.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor