Anlık Bildirim

Plastik poşet yasağına düzenleme: 2021'de karton torbalar zorunlu oluyor

1 Ocak 2021'den itibaren açık satılan gıdaların hijyenini sağlamak için satış noktalarında ücretsiz verilen plastik poşetlere alternatif olarak kağıt/karton içerikli torbaların sunulması zorunlu oldu.

Plastik poşet yasağına düzenleme: 2021'de karton torbalar zorunlu oluyor

Türkiye’de 1 Ocak 2019’dan beri plastik poşetlerin ücretsiz olarak verilmesi yasaklandı. Poşetler 25 kuruş karşılığında ücretli olarak satılıyor. Gıda ambalajı ve manav reyonu gibi bazı istisnalar var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, plastik poşet yasağında yeni düzenleme yaptı. Yeni düzenleme 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girecek. Yapılan değişikliğe göre açık satılan gıdaların hijyenini sağlamak için satış noktalarında ücretsiz verilen plastik poşetlere alternatif olarak kağıt/karton içerikli torbaların da sunulması zorunluluğu getirildi.

1 Temmuz 2021’den itibaren üretilecek poşetlerin bir yüzünde sıfır atık logosu ve çevreci slogan kullanılacak.  Bu tarihe kadar halihazırda üretilmiş ve kullanımda olan plastik poşetlerin atık haline gelmeden tüketiminin sağlanmasına imkan tanındı. 1 Ocak 2022 itibarıyla bu kriterleri sağlamayan poşetlerin satışı yasaklandı.

Ayrıca yeni yılda poşet ücretlerine zam yapılmayacak. Standart poşletler, vergiler dahil 25 kuruş olarak ücretlendirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8358 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
torba, plastik poşet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim