Anlık Bildirim

DeFi dünyasında en büyük siber saldırı: Saldırgandan para dilenen bile var

Poly Network çapraz blok zinciri platformu siber saldırıya uğradı ve 600 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Ayrıca DeFi tarihinin en büyük siber saldırısı oldu.

Poly Network nedir? Tam Boyutta Gör

Güvenlik noktasında büyük bir zaafiyeti olduğu bilinen kripto para dünyasında ardı ardına dolandırıcılık ve siber saldırı haberleri gelmeye devam ediyor. ThorChain saldırısından sonra şimdi de Poly Network saldırıya uğradı. 

Poly Network saldırıya uğradı

Poly Network bir çapraz blok zinciri sistemi ve ETH, BSC gibi ağlar arasında kullanıcıların kripto para değişimi yapmasını sağlıyor. NEO projesinin geliştiricileri tarafından hazırlanan Poly Network pek çok borsa ve merkeziyetsiz borsa ile iş birliği halindeydi. Toplam transfer edilen aylık rakamlar 6 milyar doları geçmişti. 

Bir kontrat açığından faydalanan saldırganlar toplamda 600 milyon dolar değerinde kripto parayı ETH, BSC ve Polygon ağlarındaki farklı adreslere gönderdi. Saldırı anlaşıldığı zaman da haliyle iş işten geçmişti. Saldırının DeFi tarihindeki en büyük zarara yol açtığı belirtiliyor. 

Geliştiriciler borsalara ve madencilere bu adresleri bildirmiş durumda. Tether toplamda 35 milyon dolarlık USDT varlığını dondurmuş durumda. Bazı güvenlik şirketlerinin adres adres bu saldırganları takip etmeye çalıştığı belirtiliyor. 

Poly Network ise Sevgili Saldırgan diye başladığı açıklamasında saldırganların bundan vazgeçmelerini istedi. İşin ilginç kısmı ise USDT ile işlem yaparsa kara listeye düşeceğini tavsiye eden bir kullanıcıya saldırganın 13 ETH civarında bir bağış yapması sonrası başladı. Aç kaldığını söyleyenlerden mülteci olup işkence gördüğünü söyleyenlere kadar yığınla insan saldırganlardan bağış istemeye başladı. Saldırganlar ise şimdilik para ile ne yapacağını bilmediğini ve gerekirse mevcut adreslerinde bırakacağını belirtiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim