Anlık Bildirim

Uyarı: Gen 5 bağlantı ve ATX 3.0 uyumlu PSU harici çözümlere yönelmeyin!

Yeni nesil ekran kartlarının enerji tüketiminde zirve yapması beklenirken PSU sahiplerinin ise mutlaka PCI-SIG tarafından belirlenmiş kombinasyonları kullanması isteniyor. 

PSU Tam Boyutta Gör

Yeni nesil ekran kartları ile birlikte enerji tüketimi de had safhaya çıkmaya hazırlanıyor. Bu yüksek enerji tüketimini karşılamak için ise Gen 5 (12VHPWR) bağlantılar ve ATX 3.0 uyumlu PSU standartları belirlenmişti. PCI-SIG grubu bu uyumu bozmamanızı istiyor.

PSU sahiplerine uyarı

Pek çok PSU üreticisi ürün ATX 2.0 uyumlu olsa da Gen 5 (12VHPWR) bağlantı kablolarını kutu içerisinde hediye etmeye başladı. Ne yazık ki 600W seviyesine çıkan enerji tüketimi için sağlam bir çözüm gerek.

PCI-SIG platformu mutlaka ATX 3.0 uyumlu PSU ve Gen 5 (12VHPWR) bağlantılarının kullanılması gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde diğer çözümler daha düşük enerji aktarımını desteklediği için belirli şartlar altında güvenlik riski oluşturuyor.

Platform hali hazırda piyasada tüketicilere sunulan PSU çözümlerini yakından takip ediyor. Bu konuda daha farklı sistemler ile karşılaşıldığında tüketiciyi aydınlatma anlamında güncellemeler de geçilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4663 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim