Anlık Bildirim

Qualcomm referans 5G Drone modelini tanıttı

Qualcomm 5G Drone modeli Snapdragon 865 üzerinde şekillenen bir platformu temel alıyor. Geliştiriciler farklı 5G projelerini bu tasarım üzerinde hayata geçirebilecek.

Qualcomm 5G Drone ile tanışın Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz aylarda geliştiricilere yönelik referans bir akıllı telefon modeli satışa sunan Qualcomm şimdi de 5G teknolojisi ile donattığı referans bir Drone modelini piyasaya sürüyor. 

Qualcomm 5G Drone özellkleri ve fiyatı

Drone teknolojileri bugün hiç olmadığı kadar yaygın ve bir marketten bile satın alabilmek mümkün. Ucuz modeller bir yana belirli bir seviyenin üzerinde Drone modelleri artık güç, yapay zekâ, uygulama desteği gibi ayrıştırıcı özellikler barındırmak zorunda. 

Giderek yükselen bu trend içerisinde Qualcomm da yerini almak istiyor. Uzun zamandır özelleştirilmiş platform çalışmaları olan firma referans olarak bir 5G Drone modeli piyasaya sürüyor. 

Drone modeli firmanın Flight RB5 5G platformunu temel alıyor. Platformun kalbinde ise QRB5165 işlemcisi var. 4 adet performans odaklı Kryo 585 çekirdeği ve 4 adet verimlilik odaklı Kryo 585 çekirdeğinden oluşan işlemcide Adreno 640 grafik birimine yer verilmiş. 

Qualcomm 5G Drone satışa çıkıyor Tam Boyutta Gör

Hexagon 698 sinyal işlemcisi içerisindeki Tensor hızlandırıcı ile yapay zekâ performansı arttırılan işlemcide kısa ve uzun menzil 5G desteği ile WiFi 6 desteği de yer alıyor. 200MP kamera yanında 8K 30FPS/4K 120FPS videolara da imkân tanınıyor. 

Qualcomm referans tasarımı ile birlikte önemli yazılım geliştirme setlerine de erişim sunuyor. Böylece geliştiriciler yapay zekâ odaklı pek çok projeyi hayata geçirebilecek. Qualcomm referans Drone tasarımı sonbahar aylarında piyasada olacak. 5G olmayan versiyon 4000$ iken 5G destekli versiyon 4500$ olarak satılacak. Ayrıca 1000$ da ön sipariş depozitosu isteniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim