Anlık Bildirim

Roketsan, SUNGUR mobil hava savunma füze sistemini IDEF'te görücüye çıkardı

Roketsan tarafından geliştirilen mobil hava savunma füze sistemi SUNGUR, 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda sergilendi.

Roketsan, SUNGUR mobil hava savunma füze sistemini sergiledi Tam Boyutta Gör

Roketsan, hafif taktik veya zırhlı araçlara entegre edilmek üzere tasarlanan ve hava hedeflerine karşı kısa menzilli koruma sağlamak için kullanılan yeni bir hava savunma füze sistemi olan SUNGUR'u geliştirdi.

IDEF 2021 Uluslararası Savunma Fuarı'nda sergilenen SUNGUR hava savunma füze sistemi, BMC firması tarafından üretilen Vuran 4x4 zırhlı araca monte edilerek, modern muharebe sahasında konuşlandırılabilen mobil hava savunma sistemi sunuyor.

Roketsan, SUNGUR mobil hava savunma füze sistemini sergiledi Tam Boyutta Gör

Kısa menzilli hava koruması sağlıyor

Roketsan SUNGUR, her biri iki adet at ve unut kızılötesi güdümlü (IR) füze ateşleyebilen iki füze fırlatma bölmesinden oluşuyor. Kendinden tahrikli karadan havaya füze sistemi, kara birimleri için seyir füzelerine, insansız hava araçlarına (İHA), alçaktan uçan sabit kanatlı uçaklara ve helikopterlere karşı mobil, kısa menzilli hava savunma koruması sağlayacak.

Füze, 4 km'ye kadar irtifa ile 500 m ila 8 km mesafeden hava hedeflerine ulaşabiliyor. Araç hareket halindeyken ateş edebilme özelliğine sahip olup, gece ve gündüz şartlarında 360 derece etkin hedef tespit, teşhis ve takip özelliklerine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim