Anlık Bildirim

RTX 3090'ın PCB’si görüntülendi

Ampere’nin tanıtımına saatler kala RTX 3090 PCB’si görüntülendi. Devre bileşenlerinin bulunmadığı kartta yeni NVLink bağlantısı ve belleklerin yerleşimi görülüyor.

RTX 3090'ın PCB’si görüntülendi Tam Boyutta Gör

GPU devi RTX 3000 serisi kartlarını yarın tanıtacak. RTX 3090, RTX 3080 ve RTX 3070’in tanıtılması beklenen çevrimiçi etkinlik öncesinde RTX 3090’in baskı devresi gün yüzüne çıktı.

Devre kartında herhangi bir bileşen yer almazken bellek modüllerinin yerleşimi için 12 adet yer belirlenmiş. Ayrıca yeni NVLink arayüzü de net bir şekilde görülüyor. Bununla birlikte güç sağlayacak ünitenin 20 faz içereceği iddiasını destekler nitelikte yerleşimler bulunuyor.

Kartın nispeten kısa yapısı ise Nvidia’nın ters yöne konumlandıracağı fana uygun bir şekilde tasarlanacak pasif soğutucu bloğu doğrular nitelikte.

 

Ayrıca PCB daha önce çentikli yapıda olacağı iddia edilmişti. Kartın son kısımlarında herhangi bir devre elemanı yerleşimi için belirteç bulunmayan üçgen şeklindeki kısım görünüşe göre işlevsiz bir kısım olabilir.

RTX 3090'ın PCB’si görüntülendi Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan bu üçgen kısımın PG133 ve PG132 PCB’lerinde soğutucu bloğa göre montaj için kullanılması da olası. Nihai PCB yeni Founders Edition kartının inceleme ekiplerinin eline ulaşmasıyla detaylı bir şekilde görüntülenecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim