Anlık Bildirim

Saldırganlar korsan oyunlar sayesinde 2 milyon dolardan fazla kripto para kazandı

Son 2 yılda oyunculara ve oyun şirketlerine yönelik olan saldırıların %340 oranda arttığı ve saldırganların 2 milyon dolardan fazla gripto para kazandığı açıklandı.

Salgırganlar korsan oyunlar sayesinde muazzam paralar kazanıyor Tam Boyutta Gör

Ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın tamamında dijital içeriklerdeki korsan kullanımı bir hayli fazla. Korsan kullanımın başladığından bu yana da siber saldırganlar çeşitli şekillerde insanları mağdur bırakıyor. Son dönemde kripto paraların bir hayli popüler olması da saldırganları bu tarafa yöneltmiş durumda. Son veriler de bunu ispatlıyor.

Saldırganlar 2 Milyon Dolar Kazandı

Yapılan araştırmalara göre, oyunculara ve oyun şirketlerine yönelik saldırılar 2019'dan bu zamana %340 artarken, kripto madenciliği yapmak isteyen siber suçluların çeşitli kötü amaçlı yazılımlar kullanarak son iki yılda 2 milyon dolardan fazla kripto para kazandığı görülüyor.

Hackerlerin kullandığı en yaygın taktikler arasında SQL, LFI ve XSS saldırılarının yer aldığını belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, bu saldırılara ek olarak yeni keşfedilen Crackonosh kötü amaçlı yazılımı aracılığıyla kripto madenciliği yapıldığını aktarıyor.

Kullanıcıların korsan yazılımı indirmesi ile bulaşan bu yazılım, virüs koruma programlarını da devre dışı bırakarak kullanıcıların verilerine de erişim sağlayabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim